До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Слідами Кейт і Бьянки: перша весільна колекція RIXO

Засновницям британського бренду Rixo Орлаг Макклоскі і Генрієті Рікс за 6 років вдалося здобути світову популярність і вивести марку на міжнародний рівень. Їхній лейбл прославився своїми елегантними та жіночними сукнями у вінтажному стилі, на які нанесені принти польових квітів. Зараз же модна марка Rixo випустила свою першу колекцію весільних суконь, що складається з 26 образів. На створення силуетів дизайнерок надихнуло весільне вбрання Кейт Мосс і Бьянки Джаггер.

Rixo Bridal

Засновниці лондонської марки Rixo давно замислювалися про створення весільної капсули, проте вони дали собі можливість подумати, як краще реалізувати цей проєкт. Макклоскі і Рікс витратили два роки на дослідження ринку і реалізацію своєї дебютної капсули весільних суконь. Момент виявився вдалим: обидві дівчини недавно побралися. "За останні п'ять з половиною років роботи над брендом RIXO нам пощастило познайомитися з такою великою кількістю подружок наречених і гостей весіль, які вибирали наш бренд для знаменного дня. Це надихнуло нас на створення спеціальної весільної колекції", — сказала Рікс.

Реклама
Rixo Bridal
Rixo Bridal

Так як же дизайнерки змогли перейти від виробництва вбрання для гостей весіль до найголовнішої людини на торжестві. Вся річ у виборі розкішних позачасових силуетів і мінімалізмі. Орлаг, яка очолює дизайнерську частину бренду, була сповнена рішучості спростити вибір силуетів. "Я дуже незадоволена підкладками, тому розробка тканини була величезною частиною", — сказала вона британському Vogue. "Було важко знайти кремову облягаючу тканину, яка б збігалася з відтінком шкіри і просвічувала білизну. Ми витратили більше року на вдосконалення тканини і крою, і витратили багато часу на вивчення — відвідування всіх наших улюблених вінтажних крамниць і виявлення безлічі красивих елементів дизайну, здатних подолати час", — розповідають дизайнерки.

Rixo Bridal
Rixo Bridal

У 2020 році пари, які планують свої весілля на тлі пандемії, були змушені мислити нестандартно, і багато хто звернувся до формату "камерних" церемоній. У зв'язку з цим, на зміну об'ємному тюлю і широким шлейфам прийшли більш стримані, але все ж привабливі деталі в колекції Rixo, серед яких тонкі оборки, бахрома, жаккард і гудзики. Ідея вкоротити весільну сукню, щоб мати можливість надягти її знову, раптом видалася абсолютно можливою: кожен образ досить універсальний, щоб носити його на майбутніх заходах, крім весілля. "Є так багато способів стилізувати вироби під різні приводи", — говорить Генрієта.

Rixo Bridal
Rixo Bridal

Джерелом натхнення для дизайнерок стали весільні образи ікон стилю Кейт Мосс і Бьянки Джаггер. Так, напівпрозора весільна сукня Мосс у стилі Jazz Age перегукується з мереживним убранням Rixo з об'ємними рукавами, а мінімалістичний костюм Джаггер знайшов своє відображення у вигляді елегантного шовкового ансамблю з дрібними гудзиками. Також слід виділити легку багатоярусну суккню з оборками на шиї; просте міді з бантом; убрання "ампір" з довгими рукавами і об'ємну мінісукню з пір'ям.

Rixo Bridal
Rixo Bridal

Внаслідок пандемії плани Рікс і Макклоскі щодо відкриття свого нового весільного бутика на Елізабет-стріт не склалися, але немає сумнівів, що асортимент, доступний з 15 лютого на офіційному сайті бренду, спричинить фурор у Instagram. Усвідомлюючи той факт, що майбутні наречені наразі не можуть відвідувати особисті примірки, весільний менеджер Rixo готовий провести індивідуальні сеанси в Zoom для обговорення колекції.

За матеріалами: vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.