До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Клацнути каблуками: чоловіче взуття на підборах у колекціях осінь-зима 2020/2021

Незамінний елемент епохи бароко, а потім ключова деталь стилю денді й ковбоїв, підбори на чоловічому взутті як і раніше залишають за собою шлейф суперечливих дискусій. І дарма, адже історично підбори — деталь саме чоловічого взуття, яка в XVII столітті була невіддільною і значущою частиною світського костюма можновладця. Хоч початок Великої французької революції й приніс відмову від підборів, минуле століття знову повернуло їх у моду. У поточному сезоні підборам на чоловічому взутті бути — засвідчують осінньо-зимові колекції й streetstyle-хроніки.

Bottega Veneta
Celine
Louis Vuitton

Нинішнього сезону дизайнери, вміло заграючи з гендерними стереотипами, надали чоловікам широкий вибір взуття на підборах — від найрізноманітніших козаків до звичних челсі й монків. Свої варіації традиційно продемонстрували Saint Laurent, Celine і Louis Vuitton, а також Maison Kitsune, Bottega Veneta і Martin Rose. Крім уже зрозумілого поєднання такого взуття зі строгим офіційним костюмом, як на шоу Louis Vuitton, носити козаки, виготовлені зі шкіри пітона, можна за прикладом фронтмена групи The Beatles Джона Леннона: з вузькими штанами, укороченим бомбером, розшитим лелітками, і, звісно, протисонцевими окулярами в круглій оправі, як на показі Celine. Знехтувати стереотипами й забобонами пропонують і Martine Rose, додаючи до взуття на масивних підборах сорочку з об’ємними рукавами, прикрашену рюшами, і атласні штани.

Реклама
Martine Rose
Saint Laurent, Pre-Fall 2020 Menswear
Maison Kitsune

Не залишилися осторонь від тренду й прихильники streetstyle-хронік. Найчастіше супутниками взуття на підборах ставали брутальні косухи й шкіряні штани. На нещодавніх Тижнях моди в хід також ішли актуальні "банани", принтовані худі, гавайські сорочки й однотонні водолазки.

Марк Форне і Джильда Амброcіо під час Тижня моди в Мілані, лютий 2020
Тиждень моди в Мілані, лютий 2020
Ерік Андервуд і Джек Гіннес під час Тижня моди в Лондоні, червень 2019
Ксу Мін під час Тижня моди в Парижі, лютий 2020

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.