До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чому Белла Гадід, Кендалл Дженнер і Гейлі Бібер — ікони чоловічої моди

Коли справа доходить до чоловічої моди, то є чимало чоловіків, стилем яких можна й хочеться надихатися: Девід Бекхем з його елегантними поло й штанами, Мік Джаггер у чудових водолазках, Lil Nas X і Гаррі Стайлс, які безстрашно експериментують, не кажучи вже про A$AP Rocky або Тімоті Шаламе.

Але, як не дивно, вони мають жорстку конкуренцію серед жінок. Белла Гадід, Кендалл Дженнер і Гейлі Бібер дедалі частіше вдягаються в секції menswear і роблять це з особливою майстерністю. Останнім часом та з огляду на мінливий ландшафт моди, супермоделей здебільшого можна було помітити в традиційному чоловічому одязі.

Реклама
Хейли Бибер

Погляньмо, наприклад, на Гейлі Бібер. Вона чудово розуміється на шикарних чорних маленьких сукнях Bottega Veneta і Brandon Maxwell з викотом, які їй підібрала зіркова стилістка Мейв Рейлі, але водночас Бібер продемонструвала, що може мати не гірший вигляд у вбранні, яке цілком може походити з гардероба її чоловіка.

Хейли Бибер
Хейли Бибер

Гейлі часто з’являється в мішкуватих джинсах, подібних до тих, які носив Бред Пітт у 1999 році, сірих спортивних штанах, які ми постійно вдягали під час пандемії, масивних кросівках Nike Dunk, об’ємних пальтах зі шкіри й вовни і батькових кепках. Вона знає, що на ній круто сидить — по суті, одяг дуже великих розмірів з акцентом на талії для жіночнішого вайбу.

Белла Хадид в пуховике Prada
Белла Хадид

У подібний спосіб одягається й Белла Гадід, яку регулярно бачать на вулицях Нью-Йорка в так званих батькових джинсах (вільних біля щиколоток, прямого крою від стегна), які вона поєднує з жилетами-светрами з V-подібним викотом, кардиганами Ashley Williams, джинсовими куртками вільного крою, пуховиками й масивним взуттям Dr. Martens. Гадід втілила в собі невимушену естетику 1990-х, яку ми зазвичай асоціюємо з епохою Кіану Рівза і сьогоднішнім королем стилю Tyler, The Creator. Крім того, вона не проти вдягнути об’ємний двобортний брючний костюм, під яким носить водолазки й укорочені топи. Це своєрідна данина вбранню Джулії Робертс у 1990 році для премії "Золотий глобус" з чоловічої колекції Armani.

Белла Хадид

Крім того, є Кендалл Дженнер, яка особисто навчає нас того, що потрібно мати у власному гардеробі (а також того, як почати бізнес з виробництва текіли). Вона вдягається в стилі лектора з Кембриджу, знову з натяком на 1990-ті (уявіть собі суміш вартих заздрості гардеробів Чендлера Бінга, Росса Ґеллера і Джої Тріббіані) і трохи на "Повернення в Брайдсгед", і цей стиль засвідчує: вона інтуїтивно розуміє, що працює для її модельної фігури. Використовуючи габардинові штани зі складками спереду, шикарні шкіряні блейзери, масивні Birkenstock, об’ємні оксфордські сорочки, штани карго й жилети-светри Mango, Дженнер сформувала власний гардероб, підібравши образи, які ви зазвичай бачите на чоловічих показах.

Кендалл Дженнер
Кендалл Дженнер

Чорт забирай, їй навіть дозволено носити жилет — річ, якій традиційно віддають перевагу чоловіки, — і вдягати із широкими штанами й сандалями з ремінцями, що, як ми вважаємо, ось-ось стане головним образом для всіх статей.

Кендалл Дженнер

Висновок? Вам треба переглянути власні вбрання, якщо ви ще не вдягаєтеся, як ці три дами.

За метеріалами gq-magazine.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.