До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Художник Деніел Аршам створив 20-метровий сонячний годинник на честь партнерства з Hublot

Швейцарський виробник годинників Hublot оголосив американського сучасного художника Деніела Аршама своїм новим послом. В межах нової співпраці Деніел представив 20-метровий сонячний годинник на сніговому ландшафті швейцарського гірського курорту Церматт на висоті 2583 м. Артоб'єкт натхнений стилем Hublot.

Реклама

Ефемерна інсталяція під назвою "Світло та час" використовує природні елементи, щоб поєднати коріння хронометрії з майстерністю ленд-арту. Функціонування зовнішньої хронометричної установки засноване на тінях, які відкидає обеліск у формі кварцового кристала. Оскільки сонце рухається протягом дня, тінь, що утворюється центральною стрілкою, вказує час на пухкому снігу. Аршам поєднав форму і функціональність, створивши сонячний годинник із природних елементів Швейцарських Альп. Сніг і світло об'єднуються, щоб сполучити їхній кристалізований всесвіт зі спадщиною та історією швейцарського бренду годинників Hublot.

Сонячний годинник повторює мову дизайну Hublot, поєднуючи знайомі елементи, як-от знамениті гвинти, які утримують безель Big Bang на місці. Інсталяція також із родзинкою — її видно лише з вершини гори. Для перегляду любителям мистецтва доведеться скористатися підйомниками Церматта.

Деніел живе в Нью-Йорку і відомий своїми потужними роботами у живописі, скульптурі, інсталяції та кіно. У своїй творчості він часто досліджував концепцію часу, зокрема через серію робіт "З'єднання часу" і культовий "Пісочний годинник". "Я з великим інтересом стежу за Hublot і підтримуваними ним проєктами у сфері сучасного мистецтва протягом багатьох років і захоплююсь їхнім сміливим підходом до годинникової справи, дизайну та майстерності. Art of Fusion залишається одним із найцікавіших проєктів у годинниковому мистецтві. Я люблю, як Hublot об'єднує ідеї та матеріали для створення унікальних визначальних форм. Це, звичайно, особливий момент приєднання до сім'ї Hublot, і мені дуже цікаво реалізувати проєкт сонячного годинника Hublot x Daniel Arsham у Церматті. Створена інсталяція існуватиме обмежений час і покаже, як це швидкоплинно. Але разом з тим, доки інсталяція існуватиме, вона створить спогад, який перевищує кількість секунд, хвилин і годин для тих, хто здійснює подорож на гору, щоб її побачити", — поділився Деніел Аршам.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.