До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Життя принца Філіпа у світлинах

Принц Філіп, герцог Единбурзький, вранці 9 квітня помер у Віндзорському замку у віці 99 років, не доживши буквально два місяці до 100-річного ювілею. Цією сумною новиною зі світом поділився Букінгемський палац, написавши в офіційному зверненні, що "Її Величність Королева з глибоким жалем повідомляє про смерть свого коханого чоловіка, Його Королівської Високості принца Філіпа, герцога Единбурзького".

Принц Филипп, герцог ЭдинбургскийПринц Філіпп, герцог Единбурзький

Принц Філіп Маунтбеттен народився в королівських сім’ях Греції і Данії в 1921 році та вступив до королівського флоту всього у 18 років. У 1939 році він зустрів принцесу Єлизавету під час її візиту до королівського військово-морського коледжу в Дартмуті, а згодом почав листуватися з майбутньою королевою. Їй на той момент було 13 років. Через роки, влітку 1946, Філіп попросив у короля Георга VI руки його дочки — у листопаді 1947-го пара одружилася у Вестмінстерському абатстві. За день до весілля король наділив принца Філіпа титулом Його Королівської Високості, а вранці в день весілля зробив його герцогом Единбурзьким. Згодом королева дарувала своєму чоловікові титул принца Сполученого Королівства. Історію кохання цієї пари читайте тут.

Реклама
Елизавета II и принц Филипп, 1947Єлизавета II й принц Філіпп, 1952

Герцог Единбурзький залишався в королівському флоті до сходження на престол Єлизавети II в 1952 році. Після цього він повністю присвятив себе підтримці дружини в її роботі. Упродовж багатьох років принц Філіп був покровителем та опікуном понад 750 організацій, а у 2009 році став своєрідним рекордсменом за кількістю літ у статусі подружжя британського монарха. Він припинив брати участь у публічних заходах за повної підтримки королеви у 2017 році, провівши 22 219 сольних зустрічей з 1952 року. Нижче згадуємо його яскраве життя у світлинах.

Фото: Getty Images

Текст: HAYLEY MAITLAND (vogue.co.uk)

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.