До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Помер принц Філіп, чоловік королеви Єлизавети II

Сумні новини прийшли з Лондона — у віці 99 років помер чоловік Єлизавети II принц Філіп, який не дожив до свого столітнього ювілею буквально два місяці. За повідомленнями офіційного Instagram-акаунта королівської сім’ї @theroyalfamily, принц Філіп помер сьогодні вранці у Віндзорському замку. Інших подробиць цієї сумної події поки не повідомляють.

Портрет королевы Елизаветы II и принца Филиппа в честь 70-й годовщины бракосочетания, 2017Портрет королеви Єлизавети II та принца Філіпа з нагоди 70-ї річниці одруження, 2017

Нагадаємо, що найміцніша пара в британській королівській історії взяла шлюб 20 листопада 1947 року. Їхня перша зустріч відбулася в 1934 році, коли Філіпові було 13 років, а Лілібет усього 8. Сталося це на весіллі грецької принцеси Марини, яке відзначали у Вестмінстерському Абатстві. Однак тоді діти, які насправді є братом і сестрою у третіх (у них спільна прапрабабуся, королева Вікторія), абсолютно не звернули уваги одне на одного. Доленосна зустріч відбулася кількома роками пізніше, коли Георг VI разом з родиною вирушив до Королівського військово-морського коледжу в Дартмуті, де за збігом обставин їх супроводжував 18-річний Філіп, який там навчався. Однак заздалегідь затвердженої програми сім’я Георга VI не змогла дотримати через раптовий спалах віспи та паротиту. Тому поки батьки переймалися важливими державними справами, Лілібет і Маргарет проводили час на кораблі "Вікторія і Альберт" у товаристві свого далекого родича. Потім молоді люди почали листуватися, а Різдво 1943 вже зустрічали разом у Віндзорському замку.

Принц Филипп и Елизавета II, 1947Принц Філіпп та Єлизавета II, 1947

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.