До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 маловідомих фільмів Елайджі Вуда

Небагато дітей-акторів досягає такого ж успіху в Голлівуді в дорослому віці, як Елайджа Вуд. Уродженець Айови почав свою кар’єру у вісім років, коли з’явився в епізодичній ролі у фільмі "Назад у майбутнє 2" 1989 року. Відтоді за три десятиліття Вуд знявся у понад 100 фільмах і телепроєктах. Безумовно, Елайджа Вуд найвідоміший за роллю Фродо Беґінза зі знакової серії "Володар перснів", але в чималому доробку актора було багато інших видатних ролей. Деякі з них згадуємо в цьому матеріалі на честь 43-го дня народження зірки.

"Авалон", 1990

Элайджа Вуд в фильме Елайджа Вуд у фільмі "Авалон", 1990

У фільмі "Авалон" Елайджа Вуд грає, по суті, молодого Баррі Левінсона в третій і найзворушливішій стрічці режисера, присвяченій його юності. Сюжет розповідає про сім’ю Левінсона, а також про розбіжності між старшим і молодшим поколіннями, з акцентом на стосунках онука (Вуд) і його дідуся.

Реклама

"Крижаний вітер", 1997

Элайджа Вуд в фильме Елайджа Вуд у фільмі "Крижаний вітер", 1997

Цей драматичний фільм розповідає про проблеми, на перший погляд, щасливої родини і про те, як вони досягають апогею під час Дня подяки в 1970-х. Кевін Клайн грає Бена Гуда, який зраджує свою дружину Гелену (Джоан Аллен) з їхньою сусідкою Джейні (Сігурні Вівер, в одній з її найбільш недооцінених ролей). Паралельно дочка Гудів, Венді (Крістіна Річчі), починає загравати із сином Джейні — Мікі (Елайджа Вуд). Сцени між Річчі й Вудом вважаються одними з найреалістичніших зображень підліткової ніяковості в період дорослішання.

"Урочистий фінал", 2013

Элайджа Вуд в фильме Елайджа Вуд у фільмі "Урочистий фінал", 2013

Перш ніж зняти фільм "Одержимість" 2014 року й дістати "Оскара" за найкращу режисуру фільму "Ла-Ла Ленд", Дам’єн Шазель написав сценарій цього похмурого трилера про піаніста. Вуд чудово ввійшов у роль музиканта, якому погрожують убивством, якщо під час виступу бодай одну ноту буде зіграно неправильно.

"Я більше не почуваюсь як вдома у цьому світі", 2017

Элайджа Вуд в фильме Елайджа Вуд у фільмі "Я більше не почуваюсь як вдома у цьому світі", 2017

Одну з найдивовижніших своїх ролей Елайджа Вуд зіграв у фільмі Netflix "Я більше не почуваюсь як вдома у цьому світі". Сюжет розповідає про пригнічену й самотню жінку Рут (Мелані Лінскі), дім якої пограбували. Поліція майже не докладає зусиль, щоб зловити злочинців, тому Рут починає власне розслідування й планує помститися зловмисникам. Єдина допомога, яку дістає Рут, надходить від Тоні (Вуд), її схибнутого сусіда.

"Звір у його голові", 2021

Элайджа Вуд в фильме Елайджа Вуд у фільмі "Звір у його голові", 2021

Цей фільм Елайджі Вуда — одна з найкращих робіт у його кар’єрі. Сюжет стрічки ґрунтується на справжніх стенограмах розмов між аналітиком ФБР Біллом Гагмаєром і серійним вбивцею Тедом Банді. "Звір у його голові" — одна з наймоторошніших історій про свідомість убивці з часів "Мовчання ягнят".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.