До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

3 маловідомі ролі іменинника Орландо Блума

47 років сьогодні виповнюється акторові Орландо Блуму, якого весь світ знає як Вільяма Тернера з "Піратів Карибського моря" або Леґоласа з фантазійної саги Джона Толкіна "Володар перснів". Проте у фільмографії британця є кінострічки, варті не меншої уваги.

Орландо Блум у ролі Леґоласа

"Падіння "Чорного яструба"

Світова популярність спіткала Блума 2001 року, коли актор повернувся зі святкування Різдва в Індії та зі здивуванням дізнався, що про нього говорить весь світ, адже на екрани вийшов перший фільм з трилогії "Володар перснів". Після цього він вразив прихильників складною роллю у військовій драмі Рідлі Скотта "Падіння "Чорного яструба", заснованій на реальних подіях, про операцію американських спецпризначенців у Сомалі 1993 року. Орландо дісталася роль рядового Тодда Блекберна, а компанію на знімальному майданчику йому склали Том Гарді та Джош Гартнетт.

Кадр із фільму "Падіння "Чорного яструба"

Реклама

"Елізабеттаун"

2005 року Орландо Блум продемонстрував, що жанр романтичної комедії теж легкий для нього. У стрічці "Елізабеттаун" актор зіграв дизайнера Дрю Бейлора, який після певних проблем хоче вкоротити собі віку, але у долі на нього зовсім інші плани. Акторський склад "Елізабеттауна" — чудовий: Кірстен Данст, Джессіка Біл, С'юзан Сарандон і Алек Болдвін.

Кадр із фільму "Елізабеттаун"

"Банда Келлі"

"Банда Келлі" — романтична біографічна драма про життя грабіжника і народного героя Австралії, Неда Келлі. Його роль дісталася австралійцю Гіту Леджеру, а Блум зіграв його напарника Джозефа Бірна і був номінований як "Найкращий актор другого плану" премією Австралійського інституту кіно 2003 року.

Кадр із фільму "Банда Келлі"

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.