До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 фільмів, у яких Шая Лабаф неперевершений

У Шаї Лабафа, мабуть, одна з найрізноманітніших кар’єр в історії Голлівуду. Ще дитиною він продемонстрував акторський потенціал і підкорив аудиторію своїми ролями у фільмах "Скарб" (2003) і "Параноя" (2007), які привели його до головної ролі в мегаблокбастері "Трансформери". Останні кілька років Лабаф робив ставку на інді-проєкти, за допомогою яких зумів повною мірою продемонструвати свій талант. У цьому матеріалі vogue.ua згадує найкращі роботи у фільмографії актора.

"Як впізнати своїх святих", 2006
Кадр из фильма Кадр із фільму "Як впізнати своїх святих", 2006

У захопливій напівавтобіографії Діто Монтієля Лабаф зіграв режисера в молодості, що досягнув повноліття в Нью-Йорку в 1980-х. Роберт Дауні-молодший зі свого боку зобразив Монтієля в дорослому віці. Робота Лабафа як стурбованої молодої людини, що продирається крізь небезпеку наркотиків і злочинності, перевершила всі сподівання як автора стрічки, так і аудиторії.

Реклама
"Американська любка", 2016
Саша Лейн и Шайа Лабаф в фильме Саша Лейн і Шая Лабаф у фільмі "Американська любка", 2016

Попри те, що фільм "Американська любка" став проривом для молодої актриси Саші Лейн, саме виступ Лабафа — одна з головних переваг стрічки. Ця епічна дорожня драма розповідає про Стар (Лейн) — дівчинку-підлітка з безталанної сім’ї, яка тікає з мандрівною командою з продажу, що подорожує американським Середнім Заходом, шукаючи передплатників на журнали від дверей до дверей. Фільм вибрали для боротьби за "Золоту пальмову гілку" на Каннському кінофестивалі 2016 року, де він здобув приз журі. Лабаф і Лейн також отримали високу оцінку критиків за свої ролі.

"Борг проти Макінроя", 2017
Шайа Лабаф в фильме Шая Лабаф у фільмі "Борг проти Макінроя", 2017

За свою кар’єру Лабафові не часто випадала можливість грати реальних персонажів, але в одному з небагатьох випадків, коли він це зробив, критикам припало до душі те, що вони побачили. У стрічці "Борг проти Макінроя" Шая грає запального Джона Макінроя під час напруженого суперництва між ним і шведським чемпіоном з тенісу Берном Боргом. Спортивна драма відтворює Вімблдонський турнір 1980 року, під час якого Борг намагається здобути свою п’яту перемогу поспіль, а Джон Макінрой сподівається покласти край давньому пануванню Борга як першокласного тенісиста у світі.

"Арахісовий сокіл", 2019
Зак Готтсаген и Шайа Лабаф в фильме Зак Готтсаген і Шая Лабаф у фільмі "Арахісовий сокіл", 2019

Драма про хлопця із синдромом Дауна, який мріє стати рестлером. Він втікає з притулку, зустрічає авантюриста й злочинця Тайлера (Шая Лабаф) і вирушає разом з ним на пошуки своєї мрії. Компанію їм склала героїня Дакоти Джонсон. Головну роль у фільмі зіграв Зак Готтсаген — 32-річний актор із синдромом Дауна, для якого "Арахісовий сокіл" став дебютом. Режисери Тайлер Нілсон і Майк Шварц кажуть, що екранізували цю історію, тому що мріяли дати шанс стати зіркою Заку, а Шая Лабаф погодився на цей проєкт, навіть не прочитавши сценарію.

"Любий хлопчик", 2019
Шайа Лабаф в фильме Шая Лабаф у фільмі "Любий хлопчик", 2019

У напівавтобіографічному фільмі "Любий хлопчик" Лабаф досліджує своє власне бурхливе дитинство. Сюжет оповідає про хлопця Отіса Лорда і його складні стосунки з батьком, який п’є й вживає наркотики. Сценарій для фільму написав сам Лабаф: по суті, це історія його юності й становлення. Батько Лабафа був клоуном і працював у цирку, мати — танцівницею. Коли Шаї було 10 років, його батько потрапив до наркологічної клініки, після чого батьки майбутнього актора розлучилися. У фільмі Лабаф з’являється в ролі свого батька.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.