До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 недооцінених фільмів з Джонні Деппом

Всі знають, хто такий капітан Джек Горобець чи Едвард Руки-ножиці, яких Джонні Депп зобразив на екрані. Але в послужному списку актора є ще багато чудових ролей, що не отримали такого широкого резонансу. У день народження Деппа vogue.ua згадує менш відомі стрічки з актором.

Джонні Депп у фільмі "Едвард Руки-ножиці", 1990

"Плаксій", 1990

Джонні Депп у фільмі "Плаксій", 1990

Джонні Депп грає підлітка-бунтівника 1950-х Вейда "Плаксія" Вокера, який опиняється між двома субкультурами, коли закохується в дівчину з іншої частини міста. Фільм відразу не став популярним, але згодом його визнали культовою класикою й навіть поставили бродвейський мюзикл з такою ж назвою, який був номінований на чотири премії "Тоні".

Реклама

"Аризонська мрія", 1993

Джонні Депп у фільмі "Аризонська мрія", 1993

"Аризонська мрія", як і всі твори Еміра Кустуріци, — сюрреалістичний фільм, що в підсумку виявляється зовсім не тим, чим здавався спочатку. У цій абсурдній комедії Джонні Депп грає Акселя — молодого працівника рибного департаменту зі штату Нью-Йорк. Він позначає риб і відстежує їхні звички, але найбільше його цікавить, коли і як вони мріють. Одного разу Аксель вирушає до Аризони, де знаходить відповіді на багато які запитання.

"Донні Браско", 1997

Джонні Депп і Аль Пачіно у фільмі "Донні Браско", 1997

Це один з фільмів, який показав світу, що Джонні Депп — актор, якого слід брати до уваги. Фільм ґрунтується на реальній історії Джозефа Д. Пістона (Депп), таємного агента ФБР, який проник у злочинну сім’ю мафії Бонанно в Нью-Йорку в 1970-х під псевдонімом Донні Браско. Браско маневрує довірою немолодого кілера мафії "Шульги" Руджієре (Аль Пачіно), який ручається за нього. Коли Донні все глибше проникає в мафію, то розуміє, що він не тільки перетинає межу між федеральним агентом і злочинцем, а й приводить свого друга "Шульгу" до майже неминучої смерті. Багато фанатів вважає цю стрічку однією з найкращих у фільмографії Деппа.

"Кокаїн", 2001

Джонні Депп у фільмі "Кокаїн", 2001

Ще один біографічний кримінальний фільм у портфоліо Деппа. Стрічку знято за книжкою Брюса Портера Blow: How a Small Town Boy Made $ 100 Million with the Medellín Cocaine Cartel and Lost It All, яка розповідає реальну історію американського контрабандиста кокаїну Джорджа Янга і його зв’язків з Пабло Ескобаром і Медельїнським картелем.

"Чарівна країна", 2004

Джонні Депп і Фредді Гаймор у фільмі "Чарівна країна", 2004

У цьому чарівному фільмі Депп грає Дж. М. Баррі, автора книжок про Пітера Пена. Він зображує його стосунки з родиною, яка надихнула Баррі написати культову історію й створити одного з найзнаковіших персонажів у дитячій літературі. Перформанс Деппа тепло зустріли критики, він приніс йому номінацію на премію "Оскар" у категорії "Найкраща чоловіча роль".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.