До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 фактів про Хоакіна Фенікса, яких ви могли не знати

Хоакін Фенікс — один з найсуперечливіших акторів у Голлівуді, водночас — один з найталановитіших і найпопулярніших. У його день народження розповідаємо 5 цікавих фактів про актора, яких ви могли не знати.

Хоакин ФениксХоакін Фенікс
У 4 роки він вирішив змінити ім’я

Хоакін Фенікс народився 28 жовтня 1974 року в Сан-Хуані, Пуерто-Ріко. Його батьки, Джон Ботте й Арлін Дунець, тоді були частиною секти "Діти Бога", яку вони покинули в 1978 році. У віці чотирьох років хлопчик вирішив змінити своє ім’я, щоб більше спілкуватися з природою. Він називав себе Листом (з англ. Leaf) — ім’ям, яке було зазначено в титрах кількох фільмів з його участю, перш ніж він повернув своє справжнє ім’я в 1991 році у віці 16 років.

Реклама
Хоакін і Рівер
Гоакін Фенікс, Арлін Фенікс і Рівер Фенікс

Актор почав кар’єру разом зі своїм старшим братом Рівером Феніксом, який полонив 1980-ті своїми пронизливими блакитними очима, ангельським обличчям і бунтарською поведінкою (трагічно помер 31 жовтня 1993 року у віці 23 років). Вони разом зіграли в телефільмі "Погляд назад: Загадка дислексії", за який Хоакін здобув премію "Молодий артист", яку присуджують перспективним молодим акторам. Але тільки в 1986 році Хоакін отримав свою першу серйозну роль у стрічці Гаррі Вайнера "Пікнік у космосі". Проте вона не стала поворотним моментом у кар’єрі актора. Коли згадуємо про перший яскравий виступ Хоакіна Фенікса, то на думку спадає фільм Гаса Ван Сента "За що варто померти" (1995), який знято за романом Джойс Мейнард. В основу сюжету лягла реальна історія. Разом з Хоакіном у стрічці грає Ніколь Кідман.

Ніколь Кідман і Хоакін Фенікс у фільмі "За що варто померти"
Права тварин

Коли Хоакіну було три роки, він став свідком травматичної смерті риби під час риболовлі, що докорінно вплинуло на його спосіб життя. Переконаний веган і представник асоціації "Люди за етичне поводження з тваринами" (PETA), для якої він з’являвся в численних рекламних роликах, Хоакін Фенікс намагається не носити одяг зі шкіри тварин. Навіть його костюми або гардероб під час фільмування мають бути веганськими.

Актор зчинив багато галасу 2008 року
Хоакін Фенікс на "Пізньому шоу з Девідом Леттерманом"

Цього ніхто не очікував, але у 2008 році Хоакін Фенікс оголосив, що після знімання у фільмі Джеймса Грея "Коханці" він припинить акторську кар’єру, щоб присвятити себе гіп-гопу й репу. Актор змінився фізично. Він погладшав, відростив волосся й бороду, потрапив до новин після появи в телевізійних передачах, як-от "Пізнє шоу з Девідом Леттерманом", де мав просувати свій останній фільм, але не розповідав про нього зовсім. Його коментарі здавалися непослідовними. Але все це насправді було обманом з боку актора, який готувався до знімання в псевдодокументальному фільмі про Хоакіна Фенікса "Я все ще тут", який вийшов у 2011 році.

2010 рік — повернення Хоакіна Фенікса
Хоакин Феникс в фильме Хоакін Фенікс у фільмі "Джокер", 2019

Велике повернення Хоакіна відбулося на початку 2010 року. На актора почали полювати великі режисери. У 2012 році він з’явився у фільмі Джеймса Грея "Фатальна пристрасть" з Маріон Котіяр, а потім зіграв головну роль у драматичній комедії Спайка Джонза "Вона". Однак фільм, на який ми всі очікували, — це "Джокер" Тодда Філліпса, у якому розповідається про походження найлютішого ворога Бетмена. За цей фільм, для якого актор радикально змінив свою зовнішність, зокрема схуднув на 23 кілограми, з’їдаючи щодня лише одне яблуко, він дістав першу премію "Оскар" за найкраще виконання чоловічої ролі.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.