До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

12 серіалів, що надихнули чоловіків круто вдягатися

Багато які телешоу відіграли важливу роль у тому, що чоловіки стали набагато відкритішими для див моди і прийняли як даність той факт, що насправді стильно вдягатися й звертати увагу на свій зовнішній вигляд — це круто й того варте. Від Томаса Шелбі і його нескінченного запасу твіду до нормкору Джеррі Сайнфельда — розповідаємо про 12 найвпливовіших телешоу і їхніх стильних персонажів, які змушують задуматися про оновлення гардероба.

"Гострі картузи" (Томас Шелбі)
Киллиан Мерфи в сериале Кілліан Мерфі в серіалі "Гострі картузи"

Хто б міг подумати, що драма BBC про сім’ю нелегальних букмекерів, події якої розгортаються в Бірмінгемі в 1920-х, викличе таку цікавість до чоловічої моди? Центральне місце в гардеробі "Гострих картузів" займає довге пальто, костюм-трійка, укорочені штани, нагрудна хустка й класична біла сорочка.

Реклама
"Шіттс Крік" (Девід Роуз)
Дэн Леви в сериале Ден Леві в серіалі "Шіттс Крік"

Мойра Роуз може бути головним гламурним матріархом у родині, але їй все одно не вдається затьмарити передовий стиль Девіда. У виконанні Дена Леві цей персонаж став втіленням готичної моди, образ якого здебільшого складається з масивного авангардного светра й штанів із заниженим кроковим швом, завдяки якому він має водночас вишуканий і по-домашньому затишний вигляд.

"Атланта" (Дарюс Еппс)
Дональд Гловер, Лакит Стэнфилд и Хиро Мураи на съемках сериала Дональд Ґловер, Лакіт Стенфілд і Гіро Мурай на зніманні серіалу "Атланта"

Що робить персонажа Лакіта Стенфілда таким привабливим, так це його чарівність і невимушена поведінка, що виразно впливають на його вбрання. Ми любимо його ексцентричний стиль не тільки за ненавмисне модну естетику, а й за притаманну йому дитячу чуттєвість, що робить увесь процес підбору одягу розвагою. І той факт, що його вбрання дуже рідко визнають приятелі, тільки додає привабливості його образу, засвідчуючи, що важливо не те, що ви носите, а те, як ви це носите.

"Божевільні" (Дон Дрейпер)
Джон Хэмм в сериале Джон Гемм у серіалі "Божевільні"

"Божевільні" вже давно вважається тим шоу, яке залучило до моди безліч чоловіків у всьому світі. Стиль головного героя Дона Дрейпера — це означення "позачасовості", що може допомогти зрозуміти, чому чоловіки беззастережно високо оцінюють його класичні костюми.

"Самотні серця" (Сет Коен)
Адам Броди в сериале Адам Броді в серіалі "Самотні серця"

Серіал "Самотні серця" породив легіон шанувальників у всьому світі, які назвали героя Сета Коена джерелом модного натхнення. У 2003—2007 роках стиль Сета спричинився до відродження популярності Converse. Також він навчив усіх поєднувати футболки з вузькими джинсами, кардигани з картатою сорочкою та спортивною сорочкою поло.

"Підпільна імперія" ("Мелок" Вайт)
Майкл К. Уильямс в сериале Майкл К. Вільямс у серіалі "Підпільна імперія"

Стиль Вайта полягає в тому, що він вибирає модні краватки 1920-х, шпильки для комірів і картаті костюми з візерунком "Принц Уельський". Хоча ми не пропонуємо вам перейняти все з образу Вайта, але бездоганний крій його костюмів і старанний вибір аксесуарів заслуговують на високу оцінку.

"Дуже дивні справи" (Джонатан)
Чарли Хитон в сериале Чарлі Гітон у серіалі "Дуже дивні справи"

Підліток — самотній вовк Джонатан з "Дуже дивних справ" — ікона стилю 1980-х. Його вбрання в стилі ретро-гранжу наочно демонструють, як використовувати прийом багатошаровості та мати крутий вигляд у неохайних, якоюсь мірою поношених речах.

"Парки та зони відпочинку" (Бен Ваятт)
Адам Скотт в сериале Адам Скотт у серіалі "Парки та зони відпочинку"

Бен Ваятт із серіалу "Парки та зони відпочинку" ніколи не розчаровував своїм зовнішнім виглядом. На відміну від більшості інших телевізійних персонажів, Ваятт не має особливого стилю або знакового образу, якими він славиться, але його гардероб — добірка найнеобхіднішого для кожного чоловіка одягу. У ньому — приталені картаті сорочки на ґудзиках, класичний костюм сучасного крою й ефектна куртка гаррінгтон.

"Спадкоємці" (Роман Рой)
Киран Калкин в сериале Кіран Калкін у серіалі "Спадкоємці"

Цій чорній комедії про багату медіадинастію є чого навчити нас у питаннях стилю. Персонаж Кірана Калкіна, наприклад, навчить вас створювати бездоганні образи для робочої зустрічі або походу в бар.

"Форс-мажори" (Гарві Спектер)
Гэбриел Махт в сериале Ґебріел Махт у серіалі "Форс-мажори"

Гарві Спектер усвідомлює важливість того, який він має вигляд і вкладає в це гроші, зазначаючи: "Люди реагують на те, як ми вдягнені". Образ Спектера можна схарактеризувати як легкий, але потужний, у якому все залежить від крою й посадки. Спектер досить консервативний в одязі, але від цього має не менш привабливий вигляд. Він часто вибирає костюми-трійки темно-синього, сірого або темно-сірого кольорів у поєднанні з однобортним жилетом того ж відтінку.

"Принц з Беверлі-Гіллз" (Вілл)
Уилл Смит в сериале Вілл Сміт у серіалі "Принц з Беверлі-Гіллз"

Шоу "Принц з Беверлі-Гіллз" — чудове джерело натхнення для створення цікавого образу цього літа. Від сміливих сорочок і спортивного одягу в стилі диско до шику й головних уборів — персонаж Вілла Сміта допоможе вам опанувати принципи стилю 1990-х.

"Пліткарка" (Чак Басс)
Эд Вествик в сериале Ед Вествик у серіалі "Пліткарка"

У героя Еда Вествика навіть є створений зусиллями фанатів Tumblr під назвою "Що носив Чак", щоб віддати належне й заслужену шану кожному стильному вбранню персонажа в серіалі "Пліткарка". Природно було сподіватися, що хлопець з Верхнього Іст-Сайду буде добре вдягатися, але Чак Басс показує, що бездоганно вдягнений і доглянутий — це не те, що призначається тільки для офісу або робочої зустрічі, а радше спосіб життя. Своїми образами Басс також демонструє важливість аксесуарів, поєднуючи свої костюми з такими речами, як шарфи, нагрудні хустки й каблучки.

"Сайнфелд" (Джеррі)
Джером Сайнфелд в сериале Джером Сайнфелд у серіалі "Сайнфелд"

З його ультрасучасними сорочками на ґудзиках, заправленими в найблакитніший денім, у поєднанні з об’ємним верхнім одягом і бездоганними кросівками, — Джеррі Сайнфелд визначив модну естетику цілого десятиліття.

За матеріалами gq.com.au

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.