До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

7 головних гітів дизайнера Деніела Лі для Bottega Veneta

10 листопада конгломерат Kering повідомив, що Деніел Лі залишає посаду креативного директора Bottega Veneta, яку обіймав з 1 липня 2018 року. За цей час дизайнерові вдалося зробити Bottega Veneta одним з найпопулярніших і найобговорюваніших брендів. У кожній колекції він представляв предмети одягу та аксесуари, які миттєво ставали гітами. У цьому матеріалі vogue.ua згадує одні з найпам’ятніших речей, який Деніел Лі зробив у Bottega Veneta.

The Pouch: "сумка-пельмень"

Мішкувата сумка Bottega Veneta, яку прозвали в народі "сумка-пельмень", стала найпопулярнішим дизайном Лі за час його роботи в бренді. Дизайнер представив аксесуар The Pouch у своїй дебютній колекції. Мінімалістську сумку без логотипа виготовляють з телячої шкіри, яку акуратно призбирують вгорі біля застібки. Ця модель миттєво стала гітом: вона постійно з’являлася як у streetstyle-звітах, так і на Instagram-сторінках модних інфлюенсерів. Багато хто описує Pouch як головну It-сумку сучасності, поряд із сумкою-сідлом Dior і багетом Fendi.

Реклама
The Cassette: плетена сумка
Bottega Veneta осень-зима 2019/2020Bottega Veneta осінь-зима 2019/2020

Услід за сумкою The Pouch Деніел Лі випустив ще один трендовий аксесуар The Cassette. Прямокутна плетена сумка невеликого розміру вперше з’явилася ​​в колекції Bottega Veneta Pre-Fall 2019. У наступній колекції Лі удосконалив дизайн, використав дутий матеріал і представив її як Padded Cassette. Саме в об’ємнішій версії сумка здобула популярність.

Сітчасте взуття
Bottega Veneta весна-лето 2020Bottega Veneta весна-літо 2020

Дизайнерський успіх Лі поширився і на взуття, коли він представив так звані Stretch Sandals у колекції Bottega Veneta Pre-Fall 2019. Сітчасте взуття бренду випускають у двох варіантах, які однаково популярні серед покупців: сандалі з ремінцями та туфлі з ланцюжком.

Фірмовий відтінок зеленого Bottega Green
Bottega Veneta весна-лето 2021Bottega Veneta весна-літо 2021

Деніел Лі регулярно використовував яскраві кольори у своїх колекціях. Та цього року шанувальникам бренду особливо припав до вподоби один відтінок — яскраво-зелений колір, який дістав назву Bottega Green. Він був використаний у колекції Bottega Veneta весна-літо 2021 і став одним з найпопулярніших відтінків року. Колір з’явився на одязі, сумках, взутті та інших аксесуарах цього модного Дому.

The Lido: Мюлі з квадратними носками
Bottega Veneta Resort 2020Bottega Veneta Resort 2020

Однією з найвизначніших пар взуття авторства Лі стали мюлі The Lido. Їх справедливо можна вважати найпопулярнішим взуттям року. Мюлі виготовлені з культової плетеної дутої шкіри й за своїм дизайном подібні до сумки The Cassette.

The Jodie: плетена сумка-тоут
Bottega Veneta весна-лето 2020Bottega Veneta весна-літо 2020

Сумка The Jodie, названа на честь акторки Джоді Фостер, являє собою модернізований варіант сумки-хобо Bottega Veneta. У версії Лі сумку виготовили у фірмовій техніці плетіння бренду Intrecciato Weave й додали вузол на ручці виробу. The Jodie з’явилася в кількох розмірах і кольорах.

Гумові калоші
Bottega Veneta весна-лето 2022Bottega Veneta весна-літо 2022

Лі представив ще одну культову пару взуття в колекції Bottega Veneta осінь-зима 2020/2021: гумові калоші Puddle. Відтоді в масивних гумових чобіт з’явилося безліч знаменитих прихильників, серед яких Джастін Бібер, Lil Yachty, A$AP Ferg та інші.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.