До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 найкращих колекцій на Тижні чоловічої моди в Мілані

У Мілані закінчився Тиждень чоловічої моди, в межах якого свої колекції представили головні гравці арени menswear.

Versace Menswear весна-літо 2020
Dolce & Gabbana

Цього сезону Доменіко Дольче і Стефано Габбана вирішили створити тропічну колекцію. Дизайнери експериментували з естетикою 1940-х і 1950-х років, надихалися стилем Елвіса Преслі і вкраплювали елементи 1980-х і 1990-х. Прикрасою такого строкатого букета стали відсилання до власних архівів бренду.

Реклама
Dolce & Gabbana Menswear весна-літо 2020
Dolce & Gabbana Menswear весна-літо 2020

Так, Dolce & Gabbana відродили культову шкіряну куртку в стилі мілітарі з двома кишенями на талії, яку бренд вперше представив 1991 року. Великий блок колекції був присвячений речам у сицилійському стилі. Піджаки і топи, створені в техніці печворк, щільні трикотажні футболки, сорочки, піжами, халати, парео – були прикрашені принтами у вигляді орнаментів, властивих південно-італійській кераміці, а на пальтах і жакетах у смужку виднівся характерний для бренду декор у стилі бароко.

Переглянути всю колекцію Dolce & Gabbana Menswear весна-літо 2020.

Marni
Marni Menswear весна-літо 2020
Marni Menswear весна-літо 2020

У новій чоловічій колекції Marni змішалися безліч різних настроїв: графічні принти на офіційних костюмах, залиті мазками штани і топи, яскраві ансамблі з кашеміру в комбінації з пластиком і парчею. Моделі на подіумі Marni мали вигляд червонокнижних птахів з казковим пір'ям. Шарму колекції додавали деталі, що створили сучасні художники. Так, капелюхи виготовив Шалва Ніквашвілі, який використав усілякі матеріали: папір, пір'я, пластик, хутро, шкіру. На лампасах вузьких костюмних штанів і трикотажних шарфах красувалися срібні брошки японського художника Kazuma Nagai, відомого фантасмагоричними образами тварин-мутантів, крокодилів у танці або вимерлих птахів додо в протигазі. Все це злилося в досить елегантний керований хаос, приправлений художнім колоритом.

Giorgio Armani
Giorgio Armani Menswear весна-літо 2020
Giorgio Armani Menswear весна-літо 2020

У колекції Giorgio Armani представили сучасні варіації різних костюмів, штанів, піджаків і жилетів. Шоу нової лінії розпочалося з серії синіх і коричневих трійок з льону і жакарду. Деякі з них прикрашав м'який принт у клітинку. До слова, синій – головний колір колекції, час від часу його поєднували з різними відтінками червоного або блакитного. Незважаючи на стриманість дизайну, колекція не є нудною, а деталі у вигляді срібної монограми GA, подвійного ряду маленьких круглих ґудзиків чи контрастних смуг тільки додають їй шарму.

Ermenegildo Zegna
Ermenegildo Zegna весна-літо 2020
Ermenegildo Zegna весна-літо 2020

У Ermenegildo Zegna головною перевагою колекції вважають матеріали, з якої вона виготовлена. 20% представленого одягу виконали з нейлону і шерсті, виготовлених з відходів минулих релізів бренду. Ці тканини використовували або для створення абсолютно нових виробів, або для змішування з іншими матеріалами. Що стосується самого одягу, то італійський бренд представив кілька оновлених версій як знакових, так і відносно нових моделей. Серед них – нова версія сорочки з короткими рукавами, улюблений костюм з бомбером замість піджака, чудовий шовковий костюм з трьома ґудзиками і чудове "вицвіле" замшеве пальто.

Переглянути всю колекцію Ermenegildo Zegna весна-літо 2020.

Versace
Versace Menswear весна-літо 2020

Донателла Версаче зізналася, що нова колекція присвячена тому юному і ніжному віку, коли хлопчики тільки стають чоловіками. Тому головним принтом колекції став автомобіль – перша "іграшка" дорослих хлопців. А знаковими речами, що підкреслюють період дорослішання, – oversize костюми і байкерські куртки з бахромою, які іноді вдягали на костюми. Об'ємний силует простягнувся до серії принтованих курток Versace разюче кислотних тонів і шовкових шортів.

Versace Menswear весна-літо 2020

Переглянути всю колекцію Versace Menswear весна-літо 2020.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.