Яку джинсову куртку купити цієї весни

Денім — наймодніший матеріал нинішнього сезону. Про це свідчать колекції брендів, які цієї весни запропонували безліч варіантів із джинсової тканини. Окрім джинсів і спідниць з деніму, дизайнери показали джинсові топи, сукні й навіть взуття та сумки з цього універсального матеріалу. На окрему увагу заслуговують джинсові куртки, які популяризували зірки у 1980-х і 1990-х роках. Тоді куртки з деніму носили Кейт Мосс і Мадонна, а зараз в них можна побачити сестер Гадід і Гейлі Бібер. Оскільки весна вже панує на вулицях, пропонуємо розглянути модні джинсові куртки, які вам знадобляться для стильних виходів вже скоро.

Diesel

Джинсові куртки — найуніверсальніша річ у повсякденному весняно-літньому гардеробі й гарна альтернатива вʼязаним кардиганам і обʼємним бомберам. Ви можете носити їх як у total-denim-образах, які, до речі, є найпопулярнішим трендом цього сезону, так і комбінувати з романтичними сукнями у стилі бохо, штанами і футболками та спідницями й туфлями. Серед найактуальніших моделей у цьому сезоні — куртки з вінтажним ефектом. Знайти модну куртку, яка нагадує зістарений денім, можна в колекціях Diesel, Givenchy і Masha Popova.

Khaite

AZ Factory

Givenchy

Дизайнери скучили за жіночними силуетами, і тому в колекціях весна-літо 2023 року з'явилися укорочені джинсові куртки та моделі приталеного крою. Altuzarra продемонстрували коротку куртку без ґудзиків, Vivetta показали варіант з деніму з блискучим декором, Courègges зробили ставку на силуетну модель нового крою, а Iro запропонували джинсову куртку з об'ємними плечима та акцентом на талії. Для шанувальниць маскулінних силуетів є куртки великого розміру, ніби запозичені з чоловічого гардеробу. Khaite та AZ Factory чудово впоралися з цим завданням.

Altuzarra

Vivetta

Couregges

Iro

Masha Popova

Крім джинсових курток, дизайнери запропонували також полегшений варіант деніму, який можна носити на голе тіло. Йдеться про сорочки з деніму, як продовження "канадського смокінгу" або total-образу із джинсової тканини. Наших фаворитів ви знайдете в колекціях Blumarine, Off-White та Burberry. Носити їх бренди пропонують у новий спосіб — розстібаючи не верхні, а нижні ґудзики сорочки, дещо оголюючи частину преса.

Off-White

Blumarine

Burberry

Vogue.ua зібрав наймодніші джинсові куртки цієї весни, які вам знадобляться вже у травні, — від обʼємних моделей з логотипами Alexander Wang і Miu Miu до варіантів із вінтажним ефектом Prada і Diesel.

Популярне на VOGUE