Як цікаво носити светр цього сезону

Якщо ви думаєте, що светр — це просто светр, то ви помиляєтеся. Мода надає нового контексту найбільш традиційному одягу. Светр іноді може бути шарфом чи баскою. Символічний предмет зимового гардероба є творчим елементом, з яким можна скласти десятки стильних образів. Згадаємо останній Тиждень моди в Мілані та показ Fendi осінь-зима 2023—2024, де светр або його вкорочену версію зав’язували на плечах, наче шарф. Цей модний спосіб свідчить про те, що на додаток до вже відомого канонічного варіанту, джемпер можна також носити інакше, поки ще не так холодно надворі.

Fendi

Fendi

Модний винахід — носити светр лише на одному плечі, як накидку, ми бачили не тільки в колекції Fendi, а й у гардеробах зірок. Так, Ума Турман під час останнього Тижня моди в Нью-Йорку на шоу Tory Burch продемонструвала яскраво-червоний светр, який прикрашав її праву руку. Цей светр став акцентною деталлю в total-black образі, що складався з пари вузьких штанів і відповідної блузки. На перший погляд так просто, але водночас як шикарно!

Ума Турман

Зазвичай трикотаж використовується не для того, щоб зігріти, а стає майже аксесуаром на подіумах. На шоу Max Mara трикотажні довгі кардигани спадали з одного плеча і ледве трималися.

Max Mara

На streetstyle-зніманнях светр часто зав'язують прямо на плечах: звичайно, менш оригінально, але це вже стало модним прийомом. Це перегукується зі стилем преппі, який носять в університетах Ліги плюща чи американських заміських клубах. Творча ідея про те, як носити светр, виникла через незнання, куди покласти одяг, коли він не потрібний, а також задля зручності — щоб знову перетворити його на шарф за простою потребою. Радимо спробувати цей університетський трюк.

Нещодавно у вересні Кеті Голмс відвідала Відкритий чемпіонат США з тенісу 2023 року в розслабленому і стильному образі. Зірка вибрала светр з принтом аргайл Miu Miu і завʼязала його таким чином, щоб він накривав лише одну руку.

Кеті Голмс

Светр з вузлом на плечах — простий і крутий спосіб стилізації. Ви можете просто покласти його, але якщо він зісковзне, то вузол закріпить його на плечах. Незалежно від того, чи носити його з одягом для активного відпочинку, чи як доповнення до мідіспідниці, светр, що обтягує плечі, став великим гітом цього року. Оскільки більшість із нас уже володіє мільйоном різних в’язаних речей, добра новина полягає в тому, що немає потреби йти в магазин, щоб купити новий светр. Але якщо у вас є лише моделі міні або мікро, то сучасний тренд дарує можливість позичити у брата, хлопця чи чоловіка обʼємний светр. Адже що більший пуловер, то кращий вигляд він матиме у стилізації. Тож, сезон курток все ж поки переноситься.

За матеріалами: vogue.it

Популярне на VOGUE