Сукні в стилі епохи Відродження — несподіваний святковий вибір цього сезону

Важко заглибитися в ідею сукні епохи Відродження в 2023 році, не згадавши один із багатьох образів Бейонсе. Інтернет-парадокси: окрім непомірно великого гардероба співачки в турі Renaissance, сценічний одяг не має до Ренесансу жодного відношення. Хоч там як, старовинний одяг став одним із найнесподіваніших трендів сезону осінь-зима 2023/2024.

Ева Ґрін

"Портрет Сельваджі Сассетті", Давид Гірландайо

Ева Ґрін — надійний доказ цих відгомонів одягу XIV — початку XVII століть. Актриса є героїнею фільму "Три мушкетери: Міледі", який вона презентує просто зараз. Нещодавно вона зʼявилася на премʼєрі в Парижі в зеленій оксамитовій сукні з осінньої колекції Elie Saab Haute Couture 2023. Також варто згадати образ Кіри Найтлі в зеленій довгій сукні у фільмі "Спокута". Дві особливості є вирішальними, коли йдеться про це велике повернення: квадратний виріз, однозначний символ одягу епохи Відродження, та лінія талії, яка розташована трохи нижче грудей.

Elie Saab

Gucci

Valentino

На модних подіумах також можна знайти сукні з такими характеристиками: окрім Elie Saab, Valentino також представили квадратне декольте та ампірний виріз у своїй осінній пропозиції. Gucci зробили ставку на неоновий рожевий у своїй перехідній колекції перед дебютом Сабато Де Сарно, а Versace продемонстрували ще одну ідею, щоб переглянути концепцію: мінісукня з дуже низьким вирізом, майже прямим кроєм і маленькою брошкою прямо посередині відсилає до портретів таких художників, як Гірландайо.

Versace

Портрет жінки, відомої як Ла Монака, Рідольфо Гірландайо

Можна віднайти анекдотичні порівняння на будь-який смак, але в Chloé алюзії більш буквальні: "Мені потрібно було знайти музу, і це Артемізія Джентілескі", — прокоментувала Габріела Герст, яка на той час очолювала бренд. Герст сезон за сезоном наполягала на дизайні з дуже конкретними координатами: широкий виріз із відносно "роздутими" від плеча та щільними до манжети рукавами. Ця сукня ніби зійшла з картин Бронзіно і Тіціана.

Chloe

Фрагмент картини Тіціана "Любов небесна і Любов земна"

У своїй колекції осінь-зима 2023/2024 Charles de Vilmorin додав настільки ж потужні та широкі рукави до глибокого декольте з внутрішньою атласною частиною зелено-синього кольору. Ця сукня також нагадує і стиль 1980-х років, якщо не посилатися на рукава. Якщо середньовічні весільні сукні вже увійшли в моду, наступний крок — обрати їх для святкового сезону, наслідуючи справжню принцесу епохи Відродження.

Charles de Vilmorin

Єлизавета I у молодому віці на портреті, який приписують Вільяму Скротсу

За матеріалами vogue.es.

Популярне на VOGUE