Наймодніші босоніжки в колекціях весна-літо 2023

Незабаром потеплішає, і настане час змінити черевики і броги на красиві босоніжки, що асоціюються з літнім сонцем. У новому сезоні дизайнери пропонують вибирати ошатні моделі, прикрашені ефектним декором, практичні прозорі босоніжки на щодень та варіанти з тонкими ремінцями для шанувальниць мінімалізму. Крім того, до списку модних трендів знову повернулося взуття у грецькому стилі, але вже в новому прочитанні. В моді також босоніжки лавандового кольору та моделі з фігурними підборами. Vogue.ua зібрав наймодніші босоніжки цього сезону, які прикрасять ваш гардероб.

Alexandre Vauthier

З декором

Пір'я, торочки, стрази та всілякі декоративні елементи будуть усюди завдяки весняно-літнім колекціям брендів. Дизайнери скучили за ефектним взуттям і вирішили подарувати своїм шанувальницям маленьке свято за допомогою ошатних босоніжок. Loewe запропонували босоніжки з величезною квіткою на одній нозі, Area прикрасили взуття кольору фуксії пір'ям, а Lanvin декорували перемички за допомогою рафії.

Loewe

Area

Lanvin

Прозорі

Крім прозорих туфель, про які ми розповідали раніше, у новому сезоні багато босоніжок із PVC-матеріалу. "Голий" дизайн має кілька головних переваг: візуально витягує силует, ніби додаючи кілька сантиметрів до зросту, і поєднується з одягом будь-яких відтінків. У Rokh ви знайдете босоніжки на маленькій танкетці, а у Alexis Mabille та Veronica Beard — прозорі моделі на високих підборах.

Rokh

Alex Mabille

Veronica Beard

Елегантні ремінці

Якщо шанувальницям максималізму припаде до смаку тренд на взуття зі святковим декором, то мінімалістки швидше виберуть елегантні босоніжки з тонкими ремінцями, які є базовим елементом літнього стилю. У новому сезоні бренди одноголосно зробили ставку на лаконічні чорні босоніжки з ремінцями біля щиколоток. Найкрасивіші моделі представлені у Saint Laurent, Elisabetta Franchi та Victoria Beckham.

Saint Laurent

Victoria Beckham

Elisabetta Franchi

Довгі завʼязки

Грецька естетика знову в тренді в новому сезоні, а значить, час придбати босоніжки з елементами античного стилю. Йдеться не про класичні "гладіатори", а про босоніжки з довгими ремінцями, які можна зав'язати навколо щиколоток і до колін. Наші фаворити шукайте в колекціях Blumarine, Michael Kors Collection та Alessandra Rich.

Michael Kors Collection

Prabal Gurung

Alessandra Rich

Фігурні підбори

Якщо ви, як і ми, скучили за неординарним взуттям, пропонуємо придивитися до босоніжок на фігурних підборах. Ferragamo прикрасили витончені босоніжки із Т-подібними ремінцями круглими каблуками, які хочеться розглядати годинами. Тим часом Dries Van Noten поставили свої босоніжки на вигнуті архітектурні підбори, а Act N°1 додали тонкі скошені елементи.

Dries Van Noten

Ferragamo

Act Nº1

Лавандовий колір

У 2023 році лавандовий відтінок — один із наймодніших у палітрі. Ми вже бачили фіолетові сукні, бузкові жакети та тренчі, а тепер черга дійшла і до босоніжок. Versace представили босоніжки з численними тонкими ремінцями на високих підборах, Veronica Beard показали взуття, що ніжно обіймає щиколотки, а Jason Wu Collection експериментували з довгими ремінцями.

Versace

Jason Wu Collection

Veronica Beard

Популярне на VOGUE