Найкращі квіткові сукні в колекціях весна-літо 2023

Квіткові принти можна назвати синонімом наближення тепла. Cаме навесні концентрація флористичних візерунків значно збільшується, а руки мимоволі тягнуться до повітряних суконь, прикрашених бутонами квітів і делікатною вишивкою. Пропонуємо вже зараз починати придивлятися до суконь із рослинними орнаментами — від акварельних мазків до 3D-аплікацій. Vogue.ua зазирнув у колекції весна-літо 2023 й зібрав наймодніші сукні з квітковими візерунками.

Elie Saab

Великі бутони

Сукні з великими квітковими бутонами — постійна любов дизайнерів. Найкраще цей принт виглядає на довгих сукнях, виготовлених із напівпрозорих матеріалів. Завдяки такому поєднанню великі бутони не обтяжують образ. Наші фаворити — у колекціях CarolinaHerrera, MichaelKorsCollection та GiambattistaValli.

Carolina Herrera

Giambattista Valli

3D-аплікації

Цієї весни тренд на квіткові 3D-аплікації знову на піку популярності, зробивши тріумфальний камбек з нульових років. Пам'ятаєте, як Керрі Бредшоу носила величезні квіткові брошки на топах та сукнях? Так ось саме ця тенденція, але вже в новому прочитанні прикрасила колекції брендів. MSGM декорували сукню-сітку великими бутонами хризантем, а BottegaVeneta розшили напівпрозору сукню химерними м'якими квітами.

MSGM

Bottega Veneta

Акварель

Сукні з мальовничими квітковими принтами, що нагадують про творчість великих художників, — один із головних трендів цього сезону. У нових колекціях брендів можна побачити абстрактні візерунки, акварельні мазки, фантазійні орнаменти та плавні кольорові переходи. Dries Van Noten презентували сукню з мальовничими прочитанням бутонів троянд, а Prabal Gurung додали зухвалості квітковій сукні за допомогою латексних рукавичок та панчох.

Dries Van Noten

Prabal Gurung

Драматичні сукні

Крім ефектних суконь із великими бутонами та 3D-аплікаціями, цієї весни дизайнери пропонують придивитися до драматичних образів із рослинними орнаментами. Так, ChristianDior та Erdem зробили ставку на чорні сукні, на яких розквітли яскраві флористичні мотиви. Значною перевагою таких образів є їхня універсальність, адже ви їх можете носити вже зараз у парі з грубими черевиками.

Erdem

Christian Dior

Печворк

Цього сезону весна-літо в центрі уваги опинилися сукні, виконані в клаптевій техніці печворк, які хочеться детально розглядати. У колекціях брендів представлений справжній флористичний мікс різних відтінків, тканин та принтів, що поєднуються в одному образі. Найцікавіші сукні шукайте у CarolinaHerrera та DriesVanNoten.

Carolina Hererra

Dries Van Noten

Популярне на VOGUE