Гід по модних куртках сезону осінь-зима 2020/2021

Нарешті настала справжня осінь, з пронизливими вітрами й свинцевими хмарами, а це означає, що час утеплятися. Крім модних пальт, про які ми розповідали раніше, цього сезону дизайнери пропонують вибирати куртки як стильний верхній одяг. Серед найактуальніших моделей: стьобані зразки, анораки, шкіряні куртки, моделі з хутряним коміром, дублянки, куртки спортивного стилю й об’ємні пуховики. Vogue.ua зібрав головні куртки сезону осінь-зима 2020/2021.

image Chanel
Шкіряні куртки

Поки ще не занадто похолодало, є можливість покрасуватися в шкіряних куртках. Цієї осені дизайнери пропонують згадати про легендарні куртки-косухи, представлені в нових інтерпретаціях. Versace зробили ставку на байкерські чорні куртки з грубої шкіри, Fendi освідчилися коричневим приталеним моделям, а Brandon Maxwell показали варіанти з м’якої шкіри з високим коміром, який можна використовувати як шарф.

Versace
Fendi
Brandon Maxwell
Хутряний комір

Головним декоративним елементом на куртках цієї осені є хутряний комір. У колекціях брендів можна побачити пухнасті, ворсисті або гладкі варіанти на шкіряних бомберах і байкерських куртках. Chloe запропонували стильну темно-зелену куртку в стилі ретро, ​​запозичену з гардероба пілотів, з м’яким коричневим коміром, Khaite продемонстрували бордовий бомбер з білим ворсистим коміром, а Valentino показали чорну байкерську куртку з овечим, гладко стриженим коміром.

Chloe
Khaite
Valentino
Анораки

Анораки переживають період свого відродження. У сезоні осінь-зима 2020/2021 їх стало набагато більше в колекціях брендів. З легкої руки Марії Грації К’юрі цей елемент спортивного дрес-коду подружився зі шкільними спідницями, сорочками й армійськими черевиками. У Hermes анораки представлені зі щільної вовни в карамельно-бежевих відтінках. Бренд радить їх носити зі шкіряними штанами й лоферами на масивній підошві. Lacoste ж показали яскраві анораки відтінку водної блакиті.

Versace
Hermes
Lacoste
Стьобані куртки

Дизайнери цієї осені дають подвійний шанс полюбити стьобаний верхній одяг. Окрім пальт, подібних до домашньої пухової ковдри, на подіумі з’явилися такі ж куртки. Chanel показали полегшений елегантний варіант чорного відтінку, Balmain запропонували куртки, у яких можна сховатися від холодів, немов у коконі, а Burberry зробили ставку на прямі моделі зі шкіряними вставками, які особливо гарні в дощову погоду або мокрий сніг.

Chanel
Balmain
Burberry
Спортивні

Для дівчат, які ведуть активний спосіб життя, найкращим рішенням стануть спортивні куртки. Вони функціональніші за анораки. Плюс до всього, їх також можна носити з будь-яким одягом цієї осені. Louis Vuitton пропонують вдягати спортивні куртки з романтичними спідницями й блузами, Zadig & Voltaire комбінують подовжені маскулінні моделі з елегантними штанами, а Versace поєднують багатошарові моделі зі стьобаними спідницями й укороченими худі.

Louis Vuitton
Zadig & Voltaire
Versace
Об’ємні пуховики

Пуховики — головне модне правило осінньо-зимового сезону. З року в рік бренди експериментують з кроєм, фасонами й відтінками, намагаючись здивувати своїх шанувальниць небанальними стилістичними рішеннями. У сезоні осінь-зима 2020/2021 в центрі уваги опинилися об’ємні моделі. Jacquemus зробили ставку на молочні вкорочені пуховики, Prada закутали моделей на подіумі в шкіряні моделі з підкресленою лінією талії за допомогою ременя, а Miu Miu продемонстрували пуховики, прикрашені картатим принтом.

Jacquemus
Prada
Miu Miu
Дублянки

Цього сезону дублянки як і раніше популярні серед варіантів верхнього одягу, тому радимо починати наглядати собі модель до смаку. Щоб не заплутатися в їхній різноманітності, ми склали список найактуальніших варіантів цього сезону. Під модний приціл потрапили: маскулінні дублянки-авіатори, моделі в стилі 1970-х і зразки в стилі лісоруба. Наші фаворити представлені в колекціях: David Koma, Michael Kors Collection і Tory Burch.

David Koma
Tory Burch
Michael Kors Collection

Популярне на VOGUE