Streetstyle: 5 способів носити максісукню цієї осені

Серпневі ранки вже пахнуть осінню. Але замість того, щоб бажати літа, ви можете знайти йому заміну, забравши з собою в осінь романтичні максісукні. Джинсові, вовняні та навіть мереживні: vogue.ua розібрався, які максісукні варто додати до свого осіннього гардеробу вже зараз та з чим стильно поєднувати улюблені моделі.

Осіння максісукня з вовни, кашеміру або альпаки

Осінь — пора, коли простота цінується як ніколи. Так, прийдешнього сезону у нагоді стане в’язана максісукня. Її можна носити соло або, дотримуючись канонів осінньої стилізації, поєднати з жакетом, пальтом або теплим светром. У сезоні осінь-зима 2024/2025 особливо придивіться до суконь з кашеміру, вовни чи альпаки у відтінках какао та вершкового зефіру.

Максісукня поверх сорочки

Максісукні, завдяки своїй значній довжині, досі втілюють елегантність минулих епох. Залежно від тканини, кольору та форми, вони можуть перенести нас у рококо, або своїми скульптурними лініями, драпіруванням та воланами — у часи античності. Отже, чого ми можемо навчитися з минулого про їх стилізацію? Наприклад, термін придатності літніх моделей можна легко продовжити, поєднуючи їх із білою сорочкою на початку осені. Це простий секрет сучасної варіації денних суконь із стильної другої половини 19 століття.

Романтична максісукня та ботильйони

Прийдешньої осені обирайте сукню такої довжини, щоб поділ торкався до землі, — з дорогого шовку або делікатного мережива. Підберіть до неї сумку з прикрасами, але зі взуттям не варто грати у Попелюшку: замініть крихкі скляні туфельки на масивні ботильйони на тракторній підошві.

Максісукня зі шкіряною курткою або жакетом

А як вдихнути нове життя в моделі суто святкових максі суконь — приталених до тіла, повітряних — які з початком осені починають готуватися до зимового сну? Тут стануть у нагоді різноманітні куртки та жакети. Масивні фасони допоможуть правильно стилізувати силует та захистять від раптового осіннього вітру.

Максісукня + картатий тренч

Якщо ви в пошуках конкретного верхнього одягу, що пасуватиме до елегантної максісукні, рекомендуємо позачасовий тренч, але цього сезону з картатим принтом: вишуканим і барвистим, натхненним чорно-білими "гусячими лапками" або традиційний тартан. Оберіть сукню злегка розкльошеного крою, витончене взуття, як-от ботильйони чи туфлі Мері Джейн, залежно від погоди, — і стильний осінній образ на щодень готовий.

За матеріалами vogue.pl

Популярне на VOGUE