5 кроків до здорових і красивих нігтів

Доглянуті здорові нігті є маркером відповідального ставлення до свого тіла, яке потрібує вітамінів і правильного догляду. Ці 5 кроків допоможуть підтримувати здоровий стан нігтів, а їхній природний глянсовий блиск не захочеться приховувати під лаком.

imagePhoto: Getty Images
Регулярний манікюр

Цей крок — найвідоміший і очевидний: манікюр роблять практично всі. Регулярний манікюр сприяє міцності і здоровому вигляду нігтів, запобігає ламкості, сухості і розшаруванню.

Належну увагу під час манікюру слід приділяти трьом місцям: краям нігтів, де ті стикаються з бічними подушками пальців; вільному краю нігтьової пластини, а точніше тому, що відбувається під ним; і кутикулі, що покриває основу нігтя — видаляти можна тільки ту її частину, яка знаходиться на видимій поверхні нігтя. Естетичний результат процедури можна вважати очікуваним ефектом після добре зробленої гігієнічної роботи.

Відмова від шкідливих звичок

Звісно, сюди можна віднести відмову від куріння, алкоголю, стресу і їжі на ходу, тому що на те, що відбувається з нігтями на поверхні, дуже впливають процеси, що відбуваються всередині. Але до цієї прописної істини слід додати і фізичні ушкодження, яких зазнають нігті в пориві часто несвідомих дій.

Є кілька способів впоратися зі звичкою гризти нігті, смикати задирки, здирати гель-лак і таке інше (у кожного, напевно, знайдеться особистий приклад). Для початку заведіть звичку носити з собою пилочку, а в разі незадоволення зробленим манікюром заявіть про це майстру, поки все ще можна виправити за допомогою інструменту і фахівця, а не сили власних рук. Якщо причиною задирок і знятого своїми ж нігтями лаку є стрес, спробуйте перебирати в руках вервицю, відстежувати свої внутрішні тривоги і визнавати їх, а ще дозвольте собі нарешті виспатися і відпочити. Під час вологого прибирання та миття посуду надягайте рукавички, щоб зайвий раз не турбувати ніжну шкіру навколо нігтів.

Зволоження

Зволоження має важливе значення для профілактики старіння, лущення і появи почервоніння й висипань на шкірі рук. І хоча цей процес може бути багатоетапним, вже добре, якщо ви використовуєте один улюблений продукт регулярно. Особливо важливо не забувати про зволоження в холодну пору року і на стику сезонів, коли організм особливо потребує підтримки ззовні.

Щодо нігтів, звертайте увагу на живильні креми, активні інгредієнти яких спрямовані на захист та відновлення. Вивчаючи склад, вибирайте засоби з цинком, селеном, кальцієм, магнієм і вітамінами груп A, E, D і B.

Вітаміни

Правило дотримуватися різноманітного і поживного раціону — головне. Як би часто воно не зустрічалося і які б істини не повторювало, але те, що відбувається на поверхні, найчастіше пов'язане з тим, що раніше потрапило всередину. За здоров'я і міцність нігтів відповідають селен (риба і м'ясо), цинк (горіхи, молочні продукти), кальцій (сир, бобові, темно-зелені овочі), магній (зелень, гречка) і сірка (індичка, сардини, м'ясо кролика).

Упродовж холодних місяців витрата поживних речовин, які наш організм зазвичай отримує з їжею, спрямована на підтримку його базових потреб. Щоб додатково подбати про здоров'я нігтів, можна пройти курс вживання вітамінів. Вітамінний комплекс Orthomol Beauty спрямований на зміцнення волосся, нігтів і поліпшення стану шкіри. У його складі є необхідні для нігтів селен, цинк і біотин, які в поєднанні з вітамінами групи Е і С захищають клітини від окисного стресу, сприяють здоровому росту і міцності нігтів. Гіалуронова кислота у складі вітамінів підтримує шкіру зволоженою і еластичною. Така щоденна порція вітамінів виведе захисну функцію організму на новий рівень, дозволяючи тим самим нігтям, волоссю і шкірі отримувати свою норму активних інгредієнтів. У складі вітамінного комплексу немає глютену, лактози і алергенів, але в разі індивідуальної непереносимості окремих інгредієнтів, вагітності і в період лактації перед прийомом вітамінів слід проконсультуватися з лікарем.

Free the nails

Нігтям потрібен кисень, сонячне світло і вітаміни. Живильне середовище всередині організму сприяє їхньому здоровому росту і міцному стану, але брак кисню і світла все одно позначаються. Нігті стоншуються, стають чутливішими і втрачають здатність вільно існувати без каркаса у вигляді гель-лаку, найчастіше страждаючи від м'якості і розшарування. Сучасні покриття не завдають нігтям шкоди, але перекривають доступ до таких необхідних світла і повітря, без яких нігті розвиваються в тепличних, а не природних умовах.

Якщо обмежитися манікюром не варіант, тоді слід дотримуватися деяких правил реабілітації, щоб природна міцність і гладенька поверхня нігтів повернулися швидше. До звичайної процедури зволоження і регулярного гігієнічного манікюру додайте масаж рук і пальців, живильні маски для нігтів і стежте за наповненістю раціону.

Популярне на VOGUE