Гурт KAZKA випустив новий альбом

MUSIC
5 листопада 2021

Гурт KAZKA презентував свій новий альбом під назвою KAZKA SVIT, Vol.1. Серед треків релізу як уже відомі сингли, так і музичні сюрпризи від артистів та їхніх друзів.

imageГурт KAZKA

"У цьому альбомі ми пішли на музичний експеримент і зібрали саундтреки, дуети й кавери. Всі вони різні за стилістикою й меседжами. Ми зробили те, що вже давно хотіли втілити, адже в такому стрімко мінливому світі не варто обмежувати себе якимось одним музичним форматом. На обкладинці платівки вирішили використовувати наш новий логотип і емблему нашого метавсесвіту KAZKA SVIT. Для нас нова айдентика — це поєднання творчості, національного культурного коду та етнічних мотивів, закладених у нашій ДНК", — коментує солістка гурту Олександра Зарицька.

Обкладинка альбому KAZKA SVIT, Vol.1

На шанувальників гурту чекають саундтреки до анімаційного серіалу "KAZKA: Таємниця Чарголосу", серіалу "Моя улюблена Страшко", фільмів "Любов і блогери" і "Чорнобиль", а також чимало дуетів, зокрема, пісня "Зірочка", записана в дуеті з Тіною Кароль, "Поруч", виконана з ALEKSEEV, і яскрава колаборація з автором більшості треків гурту, саундпродюсером RUNSTAR. До того ж у релізі є кілька несподіваних каверів на українські пісні й останній гіт гурту "М’ята", яка більш як пів року очолює українські чарти.

Олександра Зарицька і ROXOLANA

До альбому також увійшла спільна робота KAZKA з українською співачкою ROXOLANA — пісня "Не своя". Композиція є частиною проєкту Ukraine Is, який ROXOLANA присвятила поєднанню української поезії та сучасної музики. Основою пісні "Не своя" стали вірші знаменитого й неординарного українського поета-футуриста Михайля Семенка, який жив у 30-ті роки XX століття.

"Працюючи над цим треком, я відразу розуміла, що це має бути дует, до того ж дует двох дівчат, які, виконуючи пісню разом, нададуть їй не тільки потужного звучання, а й важливого сенсу про те, що дівчата можуть бути такими, якими вони хочуть, а не як їм нав’язує суспільство. Найяскравіша дівчина, яка бореться зі стереотипами в нашій країні, — Саша Зарицька. Тому я від самого початку мріяла заспівати цю пісню разом з нею і гуртом KAZKA, — розповідає ROXOLANA. — Я неймовірно щаслива, що попри дуже складний графік Саша відразу погодилася на цю колаборацію і ми записали трек. Моя мрія здійснилася!"

KAZKA х Dream Team

Разом з альбомом KAZKA випускає власний мерч у колаборації з брендом Dream Team, а також відкриває продаж квитків на наймасштабніший за 5-річну історію гурту концертний тур KAZKA.SVIT. Він стартує в березні 2022 року серією концертів у містах США. А потім KAZKA повернеться в Україну й покаже своє шоу в усіх обласних центрах країни. Кульмінацією туру стане концерт у київському Палаці спорту, який відбудеться 24 травня.

Популярне на VOGUE