Олена Зеленська на зустрічі з королевою Каміллою в жакеті LITKOVSKA

Перша леді України Олена Зеленська відвідала з офіційним візитом Велику Британію. Під час своєї поїздки пані Зеленська зустрілася з Її Величністю Королевою Каміллою.

Перша леді України Олена Зеленська та Її Величність Королева Камілла


"Подякувала королівській родині та всьому Сполученому Королівству за послідовну підтримку України, за прихисток 200 тисяч українських біженців і регулярні зустрічі з ними (Король і Королева не раз відвідували Український центр у Лондоні). Впевнена, наші народи мають спільні цінності: життя, свободу, демократію. Продовжуємо відстоювати їх разом", — написала перша леді у дописі в інстаграмі.

Перша леді України Олена Зеленська та Її Величність Королева Камілла

Для зустрічі з королевою Каміллою Олена Зеленська обрала жакет з апсайкл-демі-кутюр лінійки ARTISANAL від українського бренду LITKOVSKA. Кожен виріб з лінійки ARTISANAL є унікальним, створеним повністю вручну, включаючи тканини, виткані на 100-річних ткацьких верстатах з використанням традиційних технік. У лінійці ARTISANAL дизайнерка втілює тут всі ключові цінності лейблу: оспівує традиції, віддає данину сучасності, будує міст між минулим і майбутнім, і дає шанс речам на друге життя. Концептуальна основа колекції — традиційні українські килими "доріжка". Їх створюють через розсотування тканини на тонкі нитки, скручування їх у клубки пряжі, яка потім перетворюється на нове полотно на вісімдесятирічних дерев’яних ткацьких верстатах. Виробничий процес частково відбувається у віддалених карпатських селах, де майстрині вплітають старовинні ткацькі техніки в канву сучасного одягу.

, Olena Zelenska (@olenazelenska_official)

Вперше ARTISANAL від LITKOVSKA було представлено на Паризькому тижні моди у 2019 році, і відтоді ця лінійка є постійною, позасезонною частиною бренду, яка регулярно оновлюється новими позиціями та доповнює основні колекції. Так, на презентації колекції LITKOVSKA осінь-зима 2024/2025 в Парижі чорне пальто Artisanal було у фінальному образі, а у 2023 році пальто з цієї лінійки потрапило до великої міжнародної виставки у Марселі, присвяченій переосмисленню фольклору в роботах провідних світових фешн-дизайнерів. Там LITKOVSKA став єдиним з українських брендів, що став в один ряд із найвідомішими модними домами.

Популярне на VOGUE