Сімон Роша найбільше відома своїми модними романтичними витворами — від шпильок з намиста у формі бантів до об'ємних лялькових суконь з тонкого тюлю, розшитого перлами. Проте з’ясувалося, що романтичний солодкий настрій дизайнерки з Дубліна виходить за межі швейного столу. Нещодавно Роша вирішила приготувати бісквіт Victoria за одним відомим рецептом.
Є у цього традиційного десерту впізнавана дизайнерська риса — оригінальна форма. "У моєї бабусі раніше була форма для торта у вигляді серця, в якій вона готувала пиріг", — згадує Роша. Вона і собі купила таку форму для випічки, яку використовує в особливих випадках, як-то дні народження своєї мами Одетт і доньки Валентин і, можливо, навіть з нагоди Дня святого Валентина. Чи є у Роша кулінарна порада? "Переконайтеся, що використовуєте яйця і масло кімнатної температури!" Нижче дивіться рецепт торта на День святого Валентина від Сімон Роша.
250 г вершкового масла кімнатної температури;
1 ¼ склянки цукру;
4-5 я єць ;
¼ склянки + 1 ст. л. молока;
1 ¾ склянки борошна;
1 ст. л. розпушувача;
½ ч. л . солі;
5 ст. л. улюбленого джему;
2 кошик а свіжої малини;
220 г збитих вершків;
Цукрова пудра для прикрашання.
- Пергамент ом застел іть дві форми для випі кання діаметром 20 см і змастіть їх маслом.
- Змішайте масло з цукром до пишної однорідної консистенції.
- До суміші додайте по одному яйцю, добре перемішуючи до однорідної маси.
- Змішайте борошно, розпушувач і сіль.
- Додайте суху суміш до рідкої суміші і перемішайте до однорідної консистенції.
- Додайте молоко і добре перемішайте. ( Проте не перемішуйте занадто старанно, щоб тісто залишилося повітряним і легким) .
- Готове тісто вилийте у форми для запікання.
- Випікайте бісквіт 30-35 хвилин за температур и 180 ° C , поки тісто не підніметься. Готовність перевіряйте за допомогою зубочистки або дерев'яної палички.
- Готовий бісквіт дістаньте з духовки і дайте йому охолонути.
- Потім змастіть один корж джемом, а зверху викладіть збитий до піків крем.
- На крем викладіть малину і накрийте другим коржем.
- Посипте готовий торт цукровою пудрою і охолодіть перед подачею.
Текст: Zoe Ruffner
За матеріалами vogue . com