До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 фільмів про кохання, заради яких не треба чекати Дня святого Валентина

Згадаймо зворушливі, пристрасні і романтичні фільми, де оспівується сила кохання в усіх її проявах.

"Три метри над рівнем неба" (2010)

Кадр із фільму "Три метри над рівнем неба" (2010)

Якщо ви пам'ятаєте значення терміна "ванільний" десять років тому, тоді, ймовірно, пригадаєте і цей фільм. Іспанська драма озивається трепетом і провокує бажання вплутатися в емоційну авантюру. Рекомендуємо подивитися першу частину фільму, де бунтар Уґо (Маріо Касас) випадково знайомиться зі скромною і привабливою Бабі (Марія Вальверде). У кращих традиціях жанру, Уґо і Бабі спершу не вподобали одне одного, а згодом не можуть бути порізно. Проте очікування великого кохання розіб'є ваше серце. Спойлер: на щасливе завершення не ждіть.

Реклама

"Після" (2019)

Кадр із фільму "Після" (2019)

Усі люблять історії, де головні герої б'ються об заклад або вирішують прикинутися закоханими, а згодом усвідомлюють реальний потяг одне до одного і відмовляються чинити йому опір. Навіть серед останніх новинок є кілька яскравих прикладів, від "Пари на свята" з Еммою Робертс до "На місці принцеси" з Ванессою Гадженс. Молодіжна драма "Після", головні ролі в якій виконали молоді актори Гіро Файнс-Тіффін і Джозефін Ленгфорд, розповідає про доволі токсичне кохання між Гардіном (Файнс-Тіффін) і Тесою (Ленгфорд), які знайомляться в коледжі і стають учасниками гри "Правда або дія". Як наслідок, їхнім пристрасним стосункам постійно заважають порожні очікування, плітки та ревнощі.

"Один день" (2011)

Кадр із фільму "Один день" (2011)

Глибокий, естетичний, незвичайний і складний. Емма (Енн Гетевей) і Декстер (Джим Стерджес) знайомляться під час випускного і вирішують провести ніч разом. У розпал пристрастей з'ясовується, що вони не хочуть заходити занадто далеко, а сприймають одне одного як друзів. І упродовж наступних 18 років Емма і Декстер зустрічаються одного й того ж самого дня, 15 липня, і розповідають одне одному про те, що нового сталося в їхньому житті. Вони — найкращі друзі. І вони зможуть нарешті визнати свої справжні почуття.

"З любов'ю, Розі" (2014 року)

Кадр із фільму "З любов'ю, Розі" (2014)

Зворушлива романтична комедія за мотивами книги Сесілії Ахерн "Там, де закінчується веселка". Алекс і Розі знайомі все життя. Вони найкращі друзі і, коли не мають можливості спілкуватися особисто, пишуть одне одному листи. Вони закохані, але не розуміють, що їхні почуття взаємні. Через раптову вагітність Розі відмовляється від мрії виїхати з Алексом до Бостона, щоб вивчати готельний бізнес. Алекс їде вчитися на лікаря, а Розі залишається вдома, працює покоївкою в місцевому готелі і виховує доньку Кеті. Через багато років, коли мрія Розі про власний готель здійснюється, Алекс каже їй про свої почуття. З головними ролями блискуче впоралися Лілі Коллінз і Сем Клафлін.

"Поспішай кохати" (2002)

Кадр із фільму "Поспішай кохати" (2002)

Ідеальне кіно для меланхолійного настрою, коли бракує віри в добро і хочеться поплакати. Ніжна Менді Мур і зухвалий Шейн Вест чудово впоралися з ролями випускників школи, перед якими пролягли різні дороги, але є одне почуття любові на двох. Героїня Мур донька пастора Джеймі Салліван, талановита і невиліковно хвора, а герой Веста, егоїстичний Лендон Картер, зневажає таких "сірих мишок", як Джеймі. Все починається з дружби, а завершується відданістю на роки. Здається, це один із найзворушливіших фільмів про справжнє кохання.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.