Прохолодні, свіжі, соковиті сорбети – ідеальне рішення для жаркого дня. Здорова й корисна заміна десертів на літо.
Сорбет з кавуна
Інгридієнти:
500 г м'якоті кавуна
1/2 лимону
2 ст. л. цукру
Приготування:
- Очистіть м'якоть кавуна від шкірки і кісточок і наріжте невеликими кубиками. Помістіть в морозильну камеру на 3-5 годин. Цукор розчиніть в лимонному фреші.
- Дістаньте замерзлі кубики кавуна та покладіть у блендер. Додайте кілька крапель соку і збийте. Поступово додайте весь сік до отримання консистенції сорбета. Подавайте відразу.
Сорбет з огірка з базиліком і ромом
Інгридієнти:
1 кг огірків
100 г меду чи цукрового сиропу
1 гілочка базиліку
1 ст. л. рому
Приготування:
- Очистіть огірки від шкірки й наріжте невеликими шматками. Збийте всі інгридієнти блендером, а потім викладіть у ємність, в якій зручно ним працювати. Помістіть у морозилку.
- Періодично (1 раз на 30 хв) діставайте огіркову масу з камери та збивайте блендером. Продовжуйте до отримання консистенції сорбету.
Італійський лимонний сорбет
Інгридієнти:
300 мл лимонного фрешу
150 г цукру
150 мл води
2 яєчних білки
1 ст. л. лімончелло
Приготування:
- На слабкому вогні змішайте воду та цукор, грійте, поки цукор повністю не розчиниться, а суміш не загусне. Зніміть з вогню та додайте лимонний фреш і лімончелло. Помістіть у морозильну камеру на 30 хв.
- Потім збийте білки до стоячих піків і додайте до лимонної суміші. Помістіть у морозильну камеру на 3 години, кожні півгодини збиваючи блендером. Подавайте з листком м'яти.
Сорбет з шампанського
Інгридієнти:
500 мл шампанського
150 г цукру
2 ст. л. лимонного соку
100 мл газованої води
Приготування:
- На слабкому вогні розчиніть цукор у суміші шампанського, газованої води і соку.
- Отриману суміш покладіть на 2-3 години до морозильної камери, періодично (1 раз на 30 хв) збиваючи сорбет блендером.
Читайте також: