По-новому: 5 альтернативних рецептів млинців

LIFE
7 березня 2021

Будемо відвертими. Усі альтернативні рецепти млинців не будуть схожі на класичні тонкі млинці. Проте це не плюс і аж ніяк не мінус. Вони просто інші, – каже консультант з харчування, кулінарний журналіст Анастасія Голобородько, – а на смак навіть яскравіші й багатогранніші Ці вихідні – гарний привід для експерименту. Як би не тішила класика, завжди має залишатись місце для чогось нового. Скажімо, для мигдального борошна й каштанового меду, збитого в порошок нуту, кокосових вершків, подрібненого насіння льону, чорного трюфелю й вівсяної пудри.

Кокосові млинці

2 ст. л. кокосового борошна

4 яйця

½ горнятка води

3 ст. л. кокосової олії

Приготування:

У блендері або кухонному комбайні збити кокосову стружку до стану борошна (4-5 ст. л. кокосової стружки перетворяться в 2 ст.л. борошна) або використати готове. Додати яйця, воду і 1 ст. л. кокосової олії або вершків. Збити до однорідної маси. Смажити невеликими млинцями на добре розігрітій пательні на кокосовій олії. Кокосові вершки і свіжа лохина стануть найкращим доповненням до страви.

Гарбузові лляні млинці

1/4 склянки лляного борошна (подрібненого насіння льону)

3/4 склянки води

1 1/2 склянки цільного борошна (можна рисове, кукурудзяне, борошно з пшона або гречки)

3 ст. л. рідкого меду

щіпка солі

1/4 склянки кокосової олії (або гхі),

1 склянка води

1 склянка гарбузового пюре (запечений заздалегідь і збитий гарбуз)

2 ч. л. кориці

1 ч. л. сухого імбиру

Натертий мускатний горіх

Приготування:

Змішати подрібнене лляне насіння з водою і залишити на 15 хвилин. Збити у блендері решту інгредієнтів до однорідної маси. Акуратно замішати льон. Смажити як звичайні млинці по 1-1,5 хвилини з кожного боку. Подавати з апельсиновим мармеладом.

​Солоні млинці з трюфелем

120 г борошна з кіноа або нутового борошна

200 мл мигдального молока

1 ст.л. вершкового масла

1 яйце

сіль

свіжий трюфель або трюфельна паста

пармезан

Приготування:

Ретельно до однорідності змішати інгредієнти та залишити на 15 хвилин. Смажити на вершковому маслі. Готові теплі млинці посипати натертим пармезаном, натерти трюфель або змазати трюфельною пастою (або трюфельним медом!) й завернути.

Млинці з мигдального борошна з каштановим медом

100 г крем-сиру

4 яйця

¾ горнятка мигдального борошна

¼ горнятка мигдального молока

сіль

сироп агави або рідкий мед

каштановий або гречаний мед і крем-сир для подачі

Приготування:

Збити інгредієнти в блендері до однорідної маси, під час цього додавати підсолоджувач за смаком. Смажити млинці на вершковому маслі. Подавати з крем-сиром, полити ароматним медом.

Фото: Nick Hopper
Вівсяні млинці

1 чашка цільнозернових вівсяних пластівців

1 чашка вівсяного або горіхового молока

2 ст. л. кленового сиропу або рідкого меду

2 яйця

Вершкове масло або кокосова олія для смаження

Приготування:

Всі інгредієнти ретельно збити у блендері до густого однорідного тіста. Смажити млинці до рум’яної скоринки на добре розігрітій пательні. Для солених млинців підійде вершкове масло, для солодких знадобиться більше кленового сиропу в тісто, а смажити їх краще на кокосовій олії.

Читайте також:

Как начать правильно питаться в новом году

Популярне на VOGUE