Знахідка року: 3 рецепти з ревенем на сніданок, обід і вечерю

Ревінь називають новою полуницею, використовуючи його в аналогічній випічці, компотах і варенні. Але репутація ревеню бездоганна не тільки в десертах. Ми вибрали три рецепти з ревенем для сніданку, обіду й вечері, де він виявляє себе якнайкраще.

imagePhoto: Getty Images

Каша з ревеню й зеленої гречки

Альтернативний погляд на гречку й полуницю в цьому рецепті ризикує стати улюбленим.

Photo: Getty Images

Інгредієнти:

0,5 склянки зеленої гречки;

1/4 склянки кокосового молока;

250 г полуниці;

250 г ревеню;

30 г волоських горіхів;

2 ст. л. меду.

Приготування:

Гречку заливаємо водою (пропорція один до двох) на ніч, а вранці подрібнюємо її в блендері з улюбленим молоком. Черешки ревеню чистимо й ріжемо кубиками, полуницю нарізаємо пластинами, викладаємо на деко з пергаментним папером, поливаємо медом і ставимо в розігріту до 180 °С духовку на 25 хвилин. Періодично помішуємо до готовності.

Подання:

Викладіть гречане пюре на тарілку, зверху додайте три ложки запеченого ревеню з полуницею й посипте горіхами. Ложка сиру маскарпоне не буде зайвою. А краще дві.

Чатні з ревеню

Пряний індійський соус годиться до холодного й гарячого м’яса, до птиці, смажених і свіжих сирів, булгуру, кус-кусу або карі з келихом ароматного Гевюрцтрамінера.

Photo: Getty Images

Інгредієнти:

0,5 кг ревеню;

2 головки червоної цибулі;

1 зубок часнику;

100 г золотавих родзинок;

30 г імбиру;

2 ст. л. тростинного цукру;

2 ст. л. червоного винного оцту;

2 ст. л. оливкової олії;

3 коробочки кардамону;

кориця, гвоздика й сіль за смаком.

Приготування:

У сотейнику нагрійте кардамон і корицю в оливковій олії, додайте посічену цибулю й тушкуйте на середньому вогні дві хвилини, поступово додаючи цукор. Туди ж додайте дрібні кубики ревеню, тонко нарізаний імбир, промиті родзинки, подрібнений часник, оцет і сіль. Тушкуйте все під закритою кришкою, поки консистенція соусу не стане подібною до повидла (приблизно 20 хвилин). Дістаньте із соусу палички кориці й гвоздики та дайте чатні настоятися кілька годин.

Салат з ревеню з козячим сиром

Елементарний рецепт салату з ревеню претендуватиме на звання вечері упродовж усього літа.

Photo: Getty Images

Інгредієнти:

200 г стебел ревеню;

200 г козячого сиру (розсільного або вершкового);

400 г руколи;

1 головка фенхелю;

0,5 склянки волоських горіхів;

4 ст. л. меду;

2 ст. л. оливкової олії;

сок 1/4 лимона;

сіль і перець за смаком.

Приготування:

Очистіть стебла ревеню й наріжте їх великими кубиками. Запікайте ревінь з медом на деку з пергаментним папером за 220 °C впродовж п’яти хвилин — ревінь має стати м’яким, але зберегти текстуру. У салатниці змішайте руколу й порізаний тонкими слайсами хрусткий фенхель. Заправте оливковою олією й лимонним соком. Зверху викладіть ревінь, козячий сир і підсмажені волоські горіхи.

Подання:

На вечерю з холодним ігристим вином.

Популярне на VOGUE