Як обійтися без перекусів: 3 корисні й ситні сніданки на щодень

LIFE
10 грудня 2022

Правильний сніданок — це доволі ситний і поживний прийом їжі, який забезпечує організм енергією, акумулюючи необхідний заряд на увесь день. Саме від якості сніданку залежить почуття голоду і бажання перекусити упродовж дня. Грамотно підготовлений сніданок насичує організм необхідною кількістю вуглеводів, білків і жирів, підвищуючи фізичну й розумову активність. Якщо ви дотримуєтеся інтервального харчування, або ж почали практикувати відмову від цукру чи іншої групи продуктів, сніданок — важливий прийом їжі, який врятує від раптових нападів голоду і непотрібних перекусів упродовж дня. Ось 3 рецепти, які можуть стати улюбленими.

Вівсянка з насінням чіа

imagePhoto: Getty Images

Складові:

800 мл води;

150 г вівсяних пластівців;

50 г меленого насіння льону й чіа;

400 мл вівсяного молока (або будь-якого іншого);

200 г кокосового йогурту (або будь-якого густого йогурту);

40 г підсмажених мигдальних пластівців;

2 рожеві грейпфрути (дрібно нарізати).

Приготування:

Цільна запечена яєчня з грибами й томатами

Photo: Getty Images

Складові:

2 великі гриби (видаліть ніжки і наріжте);

рослинна олія;

½ натертого зубчика часника (за бажанням);

листочки чебрецю;

1 помідор (розрізати на чотири частини);

2 яйця;

невеликий букетик руколи.

Приготування:

Мафіни з беконом, яйцем і картоплею

Photo: Getty Images

Складові:

На 12 порцій

12 смужок бекону;

2 картоплини (нарізати слайсами по 3 мм);

1 невелика солодка червона перчина (дрібно нарізати);

12 великих яєць;

Свіжа зелена цибуля (дрібно нарізати);

Гострий соус для подачі (за бажанням).

Приготування:

Популярне на VOGUE