Без молодої картоплі, як, втім, і без зеленого горошку та ягід, не обходиться жодне літо. Пропонуємо простий рецепт салату з молодою картоплею і зеленню від кулінарного видання Epicurious.

Інгредієнти:
1 кг молодої картоплі;
3 ст.л. рисового оцту без спецій;
¾ склянки майонезу;
3 середніх зелених цибулини (нарізати тонкими слайсами);
1 стебло селери (нарізати кубиками завтовшки 5 мм);
¼ склянки нарізаної свіжої петрушки;
¼ склянки нарізаного свіжого базиліка;
2 ст. л. нарізаного свіжого кропу;
1 ½ ч.л. дрібно натертої цедри лимона.
Приготування:
- Вимийте картоплю, складіть її у велику каструлю, залийте водою і поставте варитися.
- Коли вода закипить, зменшіть вогонь до середнього і варіть картоплю до м’якості, близько 17 хвилин.
- Готову картоплю дістаньте з води, дайте їй обсохнути і охолонути (приблизно 20 хвилин).
- Потім наріжте картоплю на четвертинки і викладіть у велику миску. Збризніть оцтом, додайте сіль і перець. Слідкуйте, щоб усі часточки картоплі були покриті оцтом, сіллю і перцем.
- До картоплі додайте інші інгредієнти і добре перемішайте.
- Салат можна робити навіть за ніч до подачі — просто накрийте вміст миски і помістіть у холодильник.
- Подавайте як гарнір або як самостійну страву.
Смачного!