Все про мою полуницю: найкращі рецепти з головними ягодами сезону
Ягоди – найкращий винахід початку літа, – вважає консультантка з харчування і кулінарна журналістка Анастасія Голобородько. – Весь спектр смаків і користі, абсолютний 'instagramable'-вигляд, низька калорійність і підвищена сполучуваність з іншими продуктами. Полуниця-закуска, полуниця в салаті, полуниця на сніданок, полуниця-десерт. Вона прекрасна сама по собі, але якщо є настрій готувати, – тут кілька нескладних рецептів.
Інгредієнти:
Жменя шпинату
Полуниця
1-2 шт. буррати
Трюфельна олія
Сіль
Сік лайма або лимона
Приготування:
Листя шпинату (можна також взяти цикорій, руколу) помити і просушити. Додати полуницю і сир. Буррата – опція, можна замість неї використовувати ніжну моцарелу, страчателлу або навіть рікоту. Посолити і заправити ароматною олією.
Інгредієнти:
5 паростків ревеня
350-500 мл води
3 см кореню імбиру
250 г полуниці
8-12 фініків
1 лайм, цедра
Приготування:
Ревінь очистити від грубих частин на ніжці, нарізати шматочками 2-3 см, додати в каструлю з 250 мл води, тертим імбиром і цедрою лайма. Довести до кипіння, зменшити вогонь і варити 5-8 хвилин, поки ревінь не почне розчинятися. Змішати в чаші блендера з полуницею, фініками без кісточок і водою до потрібної консистенції. Збити. Подавати з йогуртом або кокосовими вершками, квітами бузини і улюбленими суперфудами.
Інгредієнти:
2 авокадо
⅓ стакана кокосових вершків
2-3 ст. л. рідкого меду або кленового сиропу
3 ст. л. какао
Насіння ½ стручка ванілі або ванільна есенція
Полуниця
Приготування:
Змішати всі складові, окрім полуниці, у блендері і збити до однорідного стану. Розлити мус у склянки. Зберігати в холодильнику упродовж доби. Подавати з полуницею.
Інгредієнти:
1 кг полуниці
Цедра ½ апельсина
½ стручка ванілі
1 бодяну
2 коробочки кардамона
Щіпка солі і свіжомеленого чорного перцю
½ ч. л. молотого імбиру
½ ч. л. кориці
1 ст. л. рідкого меду
Приготування:
Полуницю помити, видалити плодоніжки, порізати ягоди навпіл. Усі прянощі подрібнити в блендері або за допомогою ступки і мисочки, бадян можна залишити цілим. Змішати в глибокій мисці з ягодами. Виделкою розім'яти м'яку частину ягід з прянощами, але переконатися, що деякі залишилися цілими. Додати мед і ще раз перемішати. Накрити харчовою плівкою і залишити маринуватися в холодильнику мінімум годину. Зберігати соус до 5-7 днів. Подавати до ранкових млинців або граноли, йогурту, морозива.
Інгредієнти:
2 плитки чорного шоколаду
1 кг полуниці
Горіхи
Фісташки, мигдаль або гарбузове насіння очистити і порубати на доволі великі шматочки. Розтопити шоколад, занурити в нього полуницю, за бажанням можна обваляти в горіхах. Викласти на пергамент, помістити в холодильник на 15 хвилин.
Інгредієнти:
5 ягід полуниці
2 чайні ложки цукру
35 мл світлого рому
1 столова ложка полуничного лікеру
25 мл соку лайма
Приготування:
Усі інгредієнти змішати і розім'яти з полуницею до стану пюре. Додати лід і збити. Розлити в келихи і подавати зі свіжою полуницею ззовні або полуничним сорбетом всередині.