Beauty Heaven: репортаж з A’s Laboratory в Києві

В Києві відкрився новий простір A’s Laboratory. Його відвідала редакторка краси VOGUE Ukraine Альона Пономаренко

Перше, що я бачу при вході до історичного маєтку A’s Laboratory, – корзина червоних яблук.

Друге – знайомі обличчя: частина команди перебралась в Київ з Хмельницького, де простір краси A’s Laboratory відкрився минулого року.

Про подорож до Хмельницького (та головні місця, що варто відвідати) ми писали тут – і, чесно кажучи, подумки я постійно поверталася до того досвіду, настільки вдалим він був. Тому відкриття A’s Laboratory в столиці чекала з нетерпінням.

Анна Орлова, засновниця простору, обрала фантастичне у своїй красі приміщення. Каже, гуляла Києвом, побачила вивіску "Здається" – і руками, що тремтіли від збудження, вже набирала зазначений на оголошенні номер. Так і вийшло, що A’s Laboratory зайняло локацію поруч зі щойно відкритим бутіком Litkovska та в трьох хвилинах пішки від бутіку Dior на Заньковецької.

Анна Орлова

Лютеранська, 6 – історична адреса: маєток спорудили в 1905 році за проєктом архітектора Мартіна Клуга. Карнизи, барельєфи, колони та фігури атлантів – око радіє.

Перший поверх відведено під магазин. На стендах і стійках – косметична Нарнія: IS Clinical, Medik8, Napura, Tokio Inkarami, Olaplex, DCL, RejudiCare, Innoaesthetics, Allies Of Skin, Phyto-C, Cosmedix, Dr. Barbara Sturm, Rejuran, Tebiskin, Obagi, Grown Alchemist, La Sultane de Saba, Mid / night, Salt & Stone, La Biosthetique, Revitalash, Rated Green, Vivant, Colorescience, Erborian – загалом більше 70 брендів. У мене прискорюється серцебиття, коли я бачу все багатство засобів, – попри те, що моя власна beauty полиця теж на рівні.

Різнобарвні, як морська галька, флакони Bravura London та строгі DCL, власна дистрибуція A’s Laboratory, – теж на місці. Але є й новенькі: це засоби британського бренду космецевтики Lixirskin в пудрових флаконах.

Я вже встигла спробувати маску з вітаміном С та пілінг, – надзвичайно зручні (навіть для подорожей) флакони та помітна дія.

Окраса першого поверху – антикварна ванна на металевих лапах. Анна каже, що ідея встановити такий арт об'єкт посеред простору краси належить її чоловікові. На аукціонах десь в Британії ванну розшукала дизайнерка Маша Шубіна, яка опікувалася інтер'єром, – тепер інста зона захоплює всіх.

В день відкриття ванну наповнили льодом і зберігали там вино, але всіх цікавило, чи працює встановлений поруч кран. Все працює як слід, – вода струменить, крани крутяться, – декорація має цілком прикладні властивості.

Якщо піти до східців, що ведуть на другий поверх, то поруч з портретом (людина в тканевій масці роботи художника Єгора Анцигіна, що минулоріч мав виставку в the Naked Room), можна побачити книги, поезію видавництва А-ба-ба-га-ла-ма в кольорових обкладинках – Стус, Симоненко, Білоцерківець, видання Жадана і Тараса Шевченка. Це дає миттєвий крос-лінк до наймодніших просторів Києва – книгарень типу Сенс, – і чомусь занурює у відчуття безпеки та комфорту.

До речі, про безпеку. Мінус перший поверх не має вікон, тому його застосовують для процедур з догляду за шкірою та волоссям. Тут же, за прозорою стіною, – робочий кабінет Анни. Це ДНК A’s Laboratory: бути поруч з відвідувачами та персоналом, бути на виду.

На другому поверсі можна знайти зону для вибору і тестування засобів. Але, буду чесна, її помічаєш не одразу. Першими увагу пригортають арочні вікна – зараз таких не роблять.

Цегляні товсті стіни, вид на старовинну вулицю Києва, стриманий дизайн, де майстерно змішані антикваріат, елементи лофту та міського шику сторічної давнини. Посеред – велетенський, зібраний на замовлення мармуровий стіл, над ним – midcentury кастомізована люстра.

На столі – книги, на поличках – косметика. Схоже, наче потрапив до раю.

Крісла з Парижу та Бельгії запрошують сісти – хоча б заради для селфі.

Втім, є справи важливіші. Після короткої відпустки, де я занепастила шкіру через екстремальну спеку та затяжну здачу друкованого числа, моя шкіра потребує спеціального догляду, тому я спускаюсь вниз, аби довірити обличчя Каті. Вона ретельно розпитує про мій поточний догляд (ретинол, кислоти, вітамін С) і про те, що турбує (тонус шкіри та розширені пори). Тому вирішуємо зробити пілінг Cosmedix Pomegranate Peel, який чудово оновлює шкіру та забезпечує м‘яку ексфоліацію завдяки складу: L-молочна кислота 15%, ензими, ресвератрол.

По завершенні ритуалу догляду я роблю декілька селфі в дзеркалі: шкіра матова, жодних слідів почервоніння, як могло би бути після пілінгу, – це означає, що склад був підібраний з ювелірною точністю. Оскільки попереду у мене інтерв'ю, мене дуже тішить, що не потрібно вдаватися до тональних засобів, – обличчя свіже і сяє.

Переміщаюсь до зони трихології, – освітлене волосся потребує посиленої терапії. Стан пасом ретельно аналізують, – і я вперше дізнаюсь, що моє волосся в'ється на потилиці від самих коренів. Кучері – це додатковий челендж в догляді, адже вони зазвичай потребують зволоження, а ось шкіра голови – жирна, тому важливо підібрати правильний протокол.

Моя експертка вирішує завдання швидко і блискуче: радить ритуал відновлення пористого, пошкодженого та вʼюнкого волосся Tokio Inkarami Smooth.

Він розгладжує волосся, надає йому м'якості та пружності, забезпечує еластичність та тривалість результату. Чотири види кератину з різною молекулярною масою проникають в кутикулу волосся, відновлюючи пошкоджені ділянки та зміцнюючи волосся в цілому.

Попри жорсткий таймінг, ми чітко вкладаємося в розклад, – і за це окрема подяка команді: працювати за бріфом складних клієнтів – це цінна навичка.

З Лютеранської, 6 я вилітаю як на крилах: легкі пасма розсипаються по плечам, обличчя сяє, а навколо, здається, досі вирують тонкі аромати засобів для догляду. В цей момент не можу не згадати знамениту паризьку beauty мережу Oh My Skin, від якої в захваті парижанки та мої колеги з іноземних VOGUE. Це дійсно класні простори, де можна підбирати та тестувати косметику, але лише тепер я розумію, чому вони не справили на мене враження. Їм так далеко до українського beauty бізнесу який вміє поєднувати експертизу в догляді за волоссям та шкірою, чудовий інтер'єр, мистецтво, книги, послуги краси та велетенський вибір засобів, – і дарує щось більше, ніж просто візит до салону краси. Це те, що можна назвати словом experience – той досвід, який здатний дивувати й тішити.

На конференцію VOGUE 22 жовтня їдуть спікери з усього світу, від Нью-Йорку до Лондону. Серед київських локацій, які я хотіла би їм показати, – простір A’s Laboratory.

Популярне на VOGUE