Все, що потрібно знати про новий серіал Netflix "Голстон"

14 травня на Netflix покажуть довгоочікуваний серіал "Голстон" — історію успіху та падіння легендарного дизайнера Роя Голстона. Модельєра в серіалі зіграє актор Юен Макґреґор. Чому Раян Мерфі вирішив зняти серіал про Голстона — читайте на vogue.ua.

image"Голстон"
Хто такий Рой Голстон

Серед клієнток Роя Голстона була Джекі Кеннеді, Лорен Беколл, Марго Гемінґвей і Б’янка Джаггер. Він увійшов в історію світової моди в 1961 році, коли створив капелюх для Джекі Кеннеді, у якому вона з’явилася на президентській інавгурації свого чоловіка. Рой виріс у штаті Айова в консервативній родині бухгалтера. Захопився модою ще студентом, коли створив свої перші капелюхи. Наприкінці 1950 років Голстон переїхав до Нью-Йорка та влаштувався дизайнером до модистки Лілі Даше, а пізніше став головним керівником універмагу Bergdorf Goodman. У 1968 році Голстон показав першу колекцію під власним ім’ям, яка втілювала модні ідеали й бажання всіх жінок тієї епохи, поєднуючи звабливість і елегантність. Голстон прославився своїм мінімалістським підходом до моди, а його авторський одяг був скромний і часто оманливо простий. Він поєднував легкість і зручність спортивного одягу з повсякденним, а потім здійняв планку з розкішними тканинами; створював впізнавані сукні, у яких танцювали завсідники студії 54. Голстонові приписують створення унікального американського способу вдягатися.

"Голстон"
Про що буде серіал

Режисер Раян Мерфі мріяв зняти серіал про Роя Голстона багато років. "Я виріс в Індіані, звідки родом Голстон, — розповідає Мерфі в інтерв’ю Vogue USA. — В оточенні кукурудзяних полів і церков, і я завжди чув про двох людей, які пішли й захопилися великими справами: першою була Флоренс Гендерсон, а другим — Голстон. У моїй свідомості він завжди був великою фігурою — уособленням людини, що почала дуже скромно й зробила у своєму житті щось неймовірне".

Разом зі співпродюсером серіалу Юеном Макґреґором, який також зіграв головну роль, Мерфі розповідає історію про непросту долю дизайнера, його разюче сходження до слави і його боротьбу за збереження контролю над власним брендом, до самої його смерті в 1990 році. Режисер обіцяє, що серіал покаже життя Голстона без прикрас — і його злети, і падіння. Ми також сподіваємося побачити один з найважливіших епізодів у кар’єрі дизайнера: "Версальську битву" в 1973 році, коли найкращі американські дизайнери, такі як він сам, і, зокрема, Оскар де ла Рента, змагалися зі знаменитими французькими колегами, включно з Івом Сен-Лораном, і що дало йому змогу буквально сколихнути міжнародну модну арену.

Злети й падіння Голстона

Водночас серіал зосередиться не тільки на злетах, а й падінні дизайнера, який помер у 57 років. "Він створив імперію. Його стиль визначив епоху. Американський модельєр Рой Голстон стрімко зажив слави, але потім його життя стало виходити з-під контролю", — каже синопсис. Голстон вживав наркотики, часто не міг працювати й створювати колекції вчасно. У 1984 році його звільнили з власної компанії й він втратив право розробляти й продавати одяг під власним ім’ям. У 57 років він помер від ускладнень, пов’язаних зі СНІДом.

"Голстон"

Трагедія Голстона полягала в тому, що він помер майже на самоті, розповідає Раян Мерфі, який багато років вивчав життя і творчість Голстона. "Він був зі своєю родиною, але почувався вигнаним не тільки зі світу моди, а й з усього світу. Одна з найзворушливіших речей у фіналі — він купив кабріолет Rolls-Royce, сів з водієм і просто проїхався по шосе Тихоокеанського узбережжя. Це зворушливий і хворобливий момент: вперше у своєму житті бути натхненним і не втілювати це натхнення в колекцію...".

Рой Голстон і Б’янка Джаггер
Акторський склад

Роль дизайнера грає Юен Макґреґор. Французька актриса й модель Ребекка Даян ("Неоновий демон") зіграла Ельзу Перетті, італійську дизайнерку ювелірних прикрас, що створила флакон парфумів Голстона. Білл Пуллман втілить на екрані Девіда Маоні, філантропа, який придбав бренд Halston у 1970-х, а Джан Франко Родрігес — Віктора Гюго, художника й дизайнера, що був давнім партнером Голстона. Кріста Родрігез з’явиться в ролі Лайзи Міннеллі.

Рой Голстон і Лайза Мінеллі

Відносинам Голстона й Мінеллі, які дуже близько дружили, у серіалі надано великої уваги. "Одна з найчудовіших речей у нашому серіалі — це те, як ми показуємо стосунки між Голстоном і Лайзою, — розповідає Мерфі. — Вони були напрочуд добрі одне до одного. Їхні стосунки — справжнє серцебиття серіалу. Перед зніманням Юен зустрів Лайзу і поговорив з нею про Голстона, і це була дуже особиста розмова, дуже емоційна й душевна. Я втішений, що нам вдалося показати їхню дружбу, бо, думаю, люди забувають про це й про те, що вони обидва були приголомшливими лідерами свого часу".

"Голстон"
Прем’єра

Серіал вийде 14 травня. Він матиме п’ять серій. Спродюсував це шоу Раян Мерфі, а в режисерському кріслі був Ден Мінахан, який недавно здобув премію "Еммі" за роботу над "Американською історією злочинів: Вбивство Джанні Версаче".

Популярне на VOGUE