Що відомо про римейк фільму "Сам удома"

Вже 12 листопада ми побачимо римейк культової стрічки "Сам удома" 1990 року. Яким він буде, хто замінить Маколея Калкіна — про все це читайте в нашому матеріалі.

imageКадр із римейку "Сам удома"
Сюжет

"Сам удома" — улюблена різдвяна комедія мільйонів людей у всьому світі. Фільм був визнаний найкасовішою комедією за всю історію США, дістав дві номінації на премію "Оскар" — і чотири серії продовження. Не дивно, що в Голлівуді вирішили повернутися до популярної й улюбленої для багатьох історії — і випустити римейк через 31 рік після прем’єри оригінального фільму. Творці римейку "Сам удома" (в оригіналі він матиме назву "Home Sweet Home Alone") не стали винаходити нічого нового — сюжет майже повністю повторює події, що відбувалися з героєм у фільмі 1990 року.

Головного героя — тепер його звуть Макс Мерсер — забувають удома, батьки відлітають у подорож до Токіо без нього. Спершу 10-річний Макс їсть солодке, веселиться, а потім до його будинку залазять грабіжники (цього разу це чоловік і жінка), яким винахідливий Макс влаштовує прочухана. "Це мій дім, я маю його захистити", — каже Макс і бере до рук зброю. Іграшкову. Макс має захистити свій дім від Пем і Джеффа Фріцовських — колоритної пари, яка намагається вкрасти неоціненну реліквію його родини.

Хто в головній ролі

Мабуть, головна удача нового фільму — виконавець ролі Макса. Його грає 12-річний британський актор Арчі Єйтс — ви напевне пам’ятаєте його за роллю в неперевершеній комедії Тайкі Вайтіті "Кролик Джоджо", де Арчі грав винахідливого й чарівного Йоркі, друга головного героя. "Кролик Джоджо" здобув безліч нагород, серед них і "Оскара" за найкращий сценарій, а юного актора номінували на премію "Вибір критиків". Арчі Йетс — звичайний британський школяр: на проби потрапив випадково, і не дуже сподівався, що отримає цю роль. "Кролик Джоджо" — дебютний фільм Арчі, якому на момент знімання було всього дев’ять років, тож упевненості й сміливості хлопчикові не позичати. Але, судячи з трейлеру "Сам удома", роль Макса, який, залишившись сам удома, не розгубився, а придумав мільйон способів, як захистити свій дім від парочки незграбних грабіжників, просто створена для Арчі.

Крім Арчі Єйтса, у фільмі знімуться Робе Делан ("Форсаж" і "Дедпул-2") та Еллі Кемепр, зірка серіалу "Офіс". Саме вони втілять на екрані зловмисників Пем і Джеффа Фріцовських. З чуток, епізодичну роль у фільмі зіграє й 41-річний Маколей Калкін — зірка оригінального фільму. Також у стрічці з’явиться Девін Ратрей, який зіграв Базза Маккаллістера, старшого брата Кевіна, у перших двох фільмах. У римейку йому дісталася роль поліційника, що прийде рятувати головного героя.

Режисер

Скептиків, які переживають, що римейку не вдасться повторити надзвичайного успіху першого фільму, хочеться заспокоїти щонайменше з однієї причини: у режисерському кріслі Ден Мейзер — дотепний британський сценарист і режисер, соратник Саші Барона Коена і співпродюсер гучних гітів "Борат" і "Борат 2". По суті, саме Мейзер допоміг Саші Барону Коенові придумати персонажа Бората — дотепного, їдкого сатира, який блискуче висміює сучасне суспільство.

Реакція

Вихід трейлера — що справді чудовий — розділив фанатів класичного фільму "Сам удома" на кілька таборів. Частина людей запитують себе "а чи треба нам римейк, якщо перший фільм був ідеальним — і чи вдасться через 30 років зняти такий самий ідеальний фільм, який полюблять глядачі різного віку в усьому світі?". Інші кажуть, що нерозумно й наївно знімати у 2021 році картину з назвою "Сам удома": в епоху гаджетів, з якими будь-яка дитина на ти, складно залишитися самому, хоч би де. З огляду на здоровий глузд і логіку, герой легко може зателефонувати батькам зі смартфона, а ті відповідно — легко відстежити його перебування через геолокацію або викликати поліцію за допомогою Siri.

Що ж, уже менш як за місяць ми побачимо фільм і зрозуміємо, чи вдасться римейку "Сам удома" стати улюбленим різдвяним фільмом для нового покоління глядачів.

Популярне на VOGUE