7 фільмів з Вайноною Райдер, які варто передивитися

Вайнона Райдер завжди була яскравою на екрані. Двічі номінантка на премію "Оскар", акторка зробила собі ім’я у 80-х і 90-х роках, граючи крутих, надзвичайно стильних аутсайдерок, від фільму "Бітлджюс" до "Едвард Руки-ножиці". Сьогодні серед її нових ролей наполеглива й винахідлива ​Джойс Баєрс у серіалі Netflix "Дивні дива", а також тепер уже зовсім доросла Лідія Дітц у фільмі "Бітлджюс Бітлджюс".

Щоб відзначити його прем’єру на Венеційському кінофестивалі, яка відбудеться 28 серпня, ми згадуємо найкращі ролі Вайнони Райдер на сьогоднішній день.

"Бітлджюс", 1988

У 16 років Вайнона Райдер увірвалася на великий екран в образі Лідії Дітц, підлітки-гота, яка може бачити привидів та навіть заводити з ними дружбу, у фільмі "Бітлджюс" Тіма Бертона. Бачити, як вона танцює в повітрі під пісню Гаррі Белафонте "Jump in the Line" — це справжнє глядацьке задоволення

"Смертельний потяг", 1988

Небагато підліткових комедій є такими ж вдалими, як сатира Майкла Лемана "Смертельний потяг" про Вероніку Соєр (Вайнона Райдер), бунтарку та зірку школи, яка закохується в нового учня-аутсайдера (Крістіан Слейтер) — зі смертельними наслідками. Зверніть увагу на костюми, зокрема жакети з високими плечима, та блискучі жарти у фільмі.

"Едвард Руки-ножиці", 1990

Світлі локони, порцелянова шкіра та гардероб, що складається з романтичних білих суконь: у ролі Кім в культовому фільмі Тіма Бертона "Едвард руки-ножиці" Вайнона Райдер схожа на янгола. Зверніть увагу на сцену, від якої сироти виступають на шкірі, де героїня Райдер танцює на снігу.

"Епоха невинності", 1993

Події драми Мартіна Скорсезе відбуваються в Лондоні кінця ХІХ століття та розповідають про любовний трикутник між успішним адвокатом Ньюлендом Арчером (Деніел Дей-Льїс), його скромною нареченою Мей Велленд (Вайнона Райдер) та звабливою та пристрасною кузиною Мей, графинею Еллен Оленскі у виконанні Мішель Пфайффер. Окремий бонус стрічки — костюми, зокрема бальні сукні та капелюшки.

"Реальність кусається", 1994

"Реальність кусається" — фільм-ода режисера й актора Бена Стіллера 1990-м рокам, який одні глядачі називають культовою класикою, а інші зовсім не сприймають як видатне кіно. Але, хоч би як ви ставилися до цієї стрічки, Вайнона Райдер тут точно заслуговує на увагу: чарівна й бездоганно вдягнена в ролі відеооператорки, яка раптово закохується у свого найкращого друга (Ітан Хоук).

"Маленькі жінки", 1999

Екранізація однойменного роману письменниці Луїзи Мей Олкотт режисеркою Джилліан Армстронг. Їй вдалося зібрати в картині, що розповідає про дорослішання сестер Марч на фоні Громадянської війни, потужний акторський склад: Вайнона Райдер, Кірстен Данст, Сьюзен Серендон і Крістіан Бейл.

"Дивні дива", 2016 до сьогодні

Ціле нове покоління закохалося в акторку, відколи вона приєдналася до акторського складу цього ностальгічного науково-фантастичного серіалу "Дивні дива", створеного братами Даффер. У ролі Джойс Баєрс, стійкої матері тендітного Вілла (Ноа Шнапп), Вайнона Райдер безмежно переконлива.

Популярне на VOGUE