До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Віч-на-віч: інтерв'ю з Гаспаром Ульєлем

У Chanel представили аромат Bleu de Chanel Parfum, обличчям якого знову став актор Гаспар Ульєль. З Гаспаром зустрілася в Парижі Наталія Гузенко.

Не варто очікувати від Гаспара Ульєля простих відповідей на запитання. Ми зустрічаємося в штаб-квартирі Chanel, щоб поговорити про новий парфум марки. З опущеними очима, актор неспішно вивуджує в своєму внутрішньому океані відповідні слова для точних і ємних фраз. Ще в юності Ульєль зауважив, що відрізняється від своїх однолітків: його "стара душа", як жартували друзі, вимагала джазу, класичної музики та хорошого вина.

Реклама
Гаспар Ульєль

Сьогодні Гаспару 33, і схоже, що біблійний вік приніс йому не тільки світову славу, але також посилив його і без того філософське сприйняття світу. "Я вважаю, що в моєму житті менше метань і немає безцільної втечі. До того ж батьківство принесло інші пріоритети", – зізнається він.

Гаспар Ульєль

Цікаво, що простежити зміни в світовідчутті актора можна завдяки фільмам Bleu de Chanel, чиїм обличчям Ульєль став уже давно. В цьому році Будинок запропонував чоловікам концентровану версію – парфум Bleu de Chanel. Головному "носу" марки Олів'є Польжу вдалося додати аромату насиченості і чуттєвості, але залишити, при цьому, відчуття легкості і свіжості.

Bleu de Chanel, Chanel

Як ви пам'ятаєте, в туалетній воді (2010) головні ролі дісталися енергійним, бадьорим грейпфруту і ветіверу, а в парфюмованній воді (2014) на перший план вийшли деревні кедрові, анімалістичні мускусні і амброві ноти. Сандаловий акорд, який ми могли відчути в ароматах Bleu de Chanel і раніше, в парфумі (2018) посилюється, пульсує, справляє глибоке і одночасно делікатне ольфакторне враження.

Bleu de Chanel Parfum, Chanel

Гаспар зізнається, що здивований бажанням Chanel адаптувати образ героя до змін, що відбуваються з роками з ним самим. "Ми працюємо разом протягом майже десяти років, – розповідає Ульєль. – В персонажа першого епізоду було більше неприборканого, тілесного, а в третьому він, як і я, стає більш цілісним. У фільмах Chanel взагалі не намагаються розповідати про "технічні" стороні аромату, все більш абстрактно".

Гаспар Ульєль на зйомках ролика Bleu de Chanel, Chanel

Розбиратися в символізмі Мартіна Скорсезе, Джеймса Грея і Стіва Макквіна – режисерів, яким Будинок Chanel доручив роботу над фільмами з 2010 до 2018 року, – захопливе заняття. В останньому епізоді Макквін занурює Ульєля в глибокий басейн: метафора занадто багатозначна, щоб не запитати у актора про його особисте трактування сцени.

Гаспар Ульєль

"Мій герой прагне возз'єднатися зі своєю суттю, – пояснює Гаспар. – Басейн – безодня, якою є світ. Кожен з нас опиняється віч-на-віч зі своєю особистою загадкою, і нам всім потрібно навчитися жити зі своєю неоднозначністю, складністю і сумнівами".

Десятиліття з 20 до 30 років, на думку Ульєля, – час, коли множинні зміни дозволяють чоловікові викристалізувати свої цінності. Толерантність і скоромність – одні з найважливіших для Гаспара, а захоплення власною гординею і пихою – найгірше, що може трапитися з кожним з нас.

Гаспар Ульєль

Про те, що Ульєль – зірка французького кінематографу, забуваєш відразу після рукопотискання, його чесність і самоіронія зачаровують так само, як і зовнішня привабливість. "Мені часто кажуть, що я красивий, – зізнається він, приховуючи роздратування, коли я задаю йому питання про чоловічу красу. – Але це не моя заслуга, це те, що в мені бачать інші, те, що при погляді на мене, народжується в них самих".

Гаспар Ульєль

І все ж Гаспар не проти поміркувати про психологічну сторону краси, яку визначає як "нескінченну кількість деталей, які органічно поєднуються між собою". Коли ми заглиблюємося в закони тяжіння, актор пояснює: "Потяг до іншого – це захоплення нашою власною проекцією, яку ми направляємо на людину. Виходить, що це щось зовсім егоїстичне".

Гаспар Ульєль

Сьогодні Ульєля не бентежать ні перша сивина, ні втома, що часом з'являється. "33 роки – ще не кінець, – жартує він. – Я у відмінній фізичній формі. Втім, у мене ніколи не було страху старості. Я дуже спокійно приймаю фізичні зміни".

Гаспар Ульєль

Коли актор вільний від зйомок, то неодмінно вирушає в спортзал, щоб звільнити голову і зарядитися ендорфінами. А ще Ульєль – пристрасний лижник.

Гаспар Ульєль

Напевно, припускаю я, у амбасадора Bleu de Chanel багатий арсенал засобів догляду за собою. "Обожнюю Hydra Beauty, цей зволожуючий крем так добре пахне! Однак буду чесним, я мало чим користуюся", – зізнається Гаспар.

Крем для зони навколо очей Hydra Beauty Micro Gel Yeux, Chanel

Світ парфумів займає в житті Ульєля окреме місце. "Що може бути сильніше ольфакторних спогадів? Відносини з ароматом інтимні, хімічна реакція між шкірою і парфумом – таїнство", – переконаний актор.

Bleu de Chanel Parfum, Chanel

Переінакшуючи Пруста, я питаю у Гаспара про його ольфакивне тістечко "Мадлен". Актор усміхається: "Мій дід курив люльку. Як тільки відчуваю запах трубкового тютюну, тут же опиняюся в вітальні дідуся і бабусі, а в моїй пам'яті спливають спогади про час, проведений разом з ними".

Гаспар Ульєль

Ми прощаємося так само, як і зустрілися, – міцно пожимаємо один одному руки. Хоча мені, зізнаюся, хотілося б, як заведено у французів, поцілувати його в обидві щоки і вгамувати мою цікавість – відчути таїнство реакції його шкіри і парфуму Bleu de Chanel.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.