До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

27 найкращих ароматів для чоловіків

Знайти найкращий аромат для чоловіка – завдання досить головоломне. Що робить аромат ідеальним? Тут немає простої відповіді, адже все залежить не лише від особистих уподобань, а ще й від пори року та вашого настрою цього дня.

Фото: архів VOGUE

Ринок парфумів надміру переповнений безліччю варіантів: від фруктових, солодких у верхніх нотах до деревних або мускусних базових. Існує мільйон різних комбінацій і можливостей. Як дізнатися, що найбільше підходить саме вам? Авторка цього дослідження вирушила на полювання за найкращими ароматами неупереджено, з відкритим розумом, розглядаючи все: від легких і свіжих до важких і мускусних, – і в процесі їй вдалося знайти кілька безсумнівних фаворитів, які можуть сподобатися майже будь-кому.

Реклама

До списку переможців потрапили як незмінні класичні твори на кшталт Eternity від Calvin Klein, що існує з 1988 року, так і нові фаворити, як-от Last Day of Summer від Gucci (вишуканої лінійки Дому The Alchemist's Garden), який пахне тим, що найточніше можна описати, як теплі літні обійми.

Незалежно від ваших сенсорних уподобань, просто пам’ятайте, що ідеального аромату не існує — деякі просто не будуть відповідати вашій особистості, а те, що вам подобається, також залежатиме від пори року, атмосфери й вашого настрою цього дня. Адже це неабияка насолода — експериментувати з різними ароматами, тому не бійтеся пробувати щось нове.

Отже, запаморочливий квест з пошуку найкращих чоловічих парфумів виконано. Розповідаємо про 27 найкращих ароматів для чоловіків у 2022 році.

Bleu de CHANEL
Колонь Bleu De Chanel, CHANEL

Свіжий, чистий і чуттєвий, цей чоловічий аромат поєднує ноти цитрусових, лабдануму, сандалу та кедра. Він може легко переходити від дня до ночі (мускусний відтінок робить його ідеальним для побачення).

Sauvage, Dior

Натхненний природою, цей аромат від парфумера Dior Франсуа Демаші є землистим і деревним. Теплі ноти бергамоту, перцю й амбри відтворюють пустельний ландшафт, але його однаково можна носити в розпал зими завдяки вишуканому, ненав’язливому посмаку.

Last Day of Summer з колекції The Alchemist’s Garden, Gucci
Last Day of Summer з колекції The Alchemist’s Garden, Gucci

Цей аромат з лінії високої парфумерії Gucci дає змогу відчувати літо впродовж усього року. Теплий і затишний, він складається з нот кедра, кипариса й мускатного горіха з деревними відтінками пачулів і ветиверу. Бонус: флакон з лакованого скла також надзвичайно розкішний.

Jazz Club з колекції Replica, Maison Margiela
Туалетна вода Replica Jazz Club, Maison Margiela

Уявіть себе в тьмяно освітленому джаз-клубі, з ідеальним коктейлем, в оточенні сигарного диму та шкіряних крісел. Цей аромат швидко закохує в себе: теплий і пряний, з нотами рожевого перцю, рому та тютюну. Ідеально пасує для осінніх і зимових місяців.

Polo Black, Ralph Lauren
Polo Black, Ralph Lauren

Класика ніколи не вмирає — аромат Polo Black Ralph Lauren гідно витримує випробування часом. Сміливе поєднання крижаного манго, лимона й мандарина поєднується із сандаловим деревом, шавлією та чорними пачулями для отримання гірко-солодкого фінішу. Сміливий і ароматний, це найкращий аромат, що привертає увагу.

Another 13, Le Labo
Another 13 Eau De Parfum, Le Labo

Можливо, ви знаєте Le Labo за його фірмовим парфумом Santal 33, але Another 13 — це один з найпопулярніших ароматів, який заслуговує не меншої слави. Створений у колаборації з журналом Another Magazine букет, однаково мускусний і свіжий, складається з амброксану, моху, пелюсток жасмину й деревних нот амбри.

Bibliothèque, Byredo
Bibliothèque, Byredo

Цей аромат нагадує старі книги та їхні сторінки в шкіряній палітурці. Він також натхнений однією з найпродаваніших парфумованих свічок Byredo. Верхні ноти персика, сливи, півонії й фіалки додають солодкого відтінку деревній базі зі шкіри, пачулів і ванілі.

Boss, Hugo Boss
Boss, Hugo Boss

Створений у 1998 році, цей стійкий одеколон є культовою класикою завдяки своєму вічному чоловічому аромату. Верхні ноти: яблуко, лимон і слива; ноти бази: герань, сандал і ветивер.

Functional Fragrance від The Nue Co.
Functional Fragrance, The Nue Co

Створений, щоб допомогти вам "перезавантажитися під час сильного стресу", цей захопливий букет від The Nue Co. чистий, деревний, пряний і димний. Аромат унісекс містить ноти зеленого кардамону, ірису, пало-санто та кінзи. Такий собі м’ячик-антистрес, тільки у формі одеколону.

Oud Wood, Tom Ford
Oud Wood, Tom Ford

Агарове дерево є одним з найцінніших і найдорожчих інгредієнтів для будь-якого парфумера, і цей аромат Tom Ford — втілення удового аромату. У поєднанні з кардамоном, сандаловим деревом і ветивером — з відтінками бобів тонка й амбри — кілька сприсків цього фірмового аромату ніби зігрівають біля приємного затишного вогню.

Geranium Pour Monsieur, Frédéric Malle

Geranium Pour Monsieur, Frédéric Malle

Цей аромат, створений у співпраці з французьким парфумером Домініком Ропійоном, описують як "ексцентричного англійця в блакитному оксамитовому піджаку". Яскравий аромат, його верхні ноти — м’ята, аніс і герань, а базові ноти — сандалове дерево й ладан.

H24, Hermès
H24, Hermès

Яскравий цитрусовий аромат Hermès H24 — перший парфум бренду для "сучасного чоловіка" — містить ноти шавлії, нарциса й палісандра. Він ідеальний, зокрема для весни й літа, хоча тепле рожеве дерево робить його фаворитом увесь рік.

Myrrh & Tonka Cologne Intense, Jo Malone London
Myrrh & Tonka Cologne Intense, Jo Malone London

Отриманий із соку намібійського дерева мирри, цей землистий аромат поєднується з теплими нотами мигдалю й ванілі бобів тонка для багатого насиченого посмаку. Відтінок лаванди й меду освітлює його та робить аромат цілорічним і незрівнянно універсальним для будь-якого випадку.

Acqua di Gio, Giorgio Armani
Acqua di Gio, Giorgio Armani

Випущений у 1996 році, цей класичний аромат, натхнений океаном, недарма витримав випробування часом. Землистий аромат є ідеальним на повсякдень і поєднує в собі ноти мускусу, бергамоту, неролі, розмарину й пачулів для свіжого посмаку.

Eternity For Men, Calvin Klein
Eternity For Men, Calvin Klein

Ще одна незмінна класика 1988 року, Eternity — це романтичний квітковий аромат, натхнений міцним коханням. Очевидно, любовний роман із цим ароматом також продовжується: він однозначно унісекс і годиться як для нього, так і для неї. Ноти фрезії, мандарина, шавлії, білої лілії, пачулів і сандалового дерева створюють вічну суміш.

Eros, Versace
Eros, Versace

У шикарному флаконі в стилі ардеко аромат Versace Eros свіжий і водночас тропічний. Ноти м’яти, апельсина та деревної ванілі освіжають – наче купання в басейні спекотного літнього дня. Він добре носиться влітку, але загалом є досить універсальним одеколоном. Встановіть власні правила щодо того, коли і як його носити.

Grand Soir, Maison Francis Kurkdjian
Grand Soir, Maison Francis Kurkdjian

Уявивши, як пахне "розкішний паризький вечір", Maison Francis Kurkdjian придумав цю чудову суміш ванілі, амбри, бобів тонка і лабдануму. Справді, це ідеальний аромат для нічної прогулянки містом.

Luna Rossa Sport, Prada
Luna Rossa Sport, Prada

Цей бадьорий яскравий аромат нагадує пульсівний дух перегонів на човнах. Він пробуджує й поліпшує настрій уранці. Ноти лаванди, імбиру, ягід ялівцю, бобів тонка й ванілі ідеальні, щоб побризкати на себе після тренування або коли збираєтеся на свою першу зустріч у Zoom цього дня.

Colonia, Acqua di Parma
Colonia від Acqua di Parma

Один з найпопулярніших одеколонів Acqua di Parma, Colonia — це свіжий цитрусовий аромат, що пасує для будь-якого випадку. Він містить ноти лимона, бергамоту, лаванди й пачулів. Кілька сприсків — це однаково, що випити велику склянку апельсинового соку.

Aventus, Creed
Парфумована вода Aventus, Creed

Цей бестселер від Creed був представлений у 2010 році й залишається фаворитом шанувальників. Він містить чіткі верхні ноти яблука, чорної смородини, ананаса й бергамоту із сильнішими серцевими й базовими нотами, як-от береза, пачулі, ваніль і мускус. Парфум натхнений життям історичного імператора та покликаний символізувати силу, могутність і успіх — хто б цього не хотів?

1 Million Lucky, Paco Rabanne
Туалетна вода 1 Million Lucky, Paco Rabanne

Землистий, деревний аромат Paco Rabanne 1 Million Lucky містить унікальне поєднання лісового горіха, зеленої сливи, грейпфрута та кедра, що робить його деревним, чуттєвим ароматом з відтінком цитрусових. Футуристична пляшка також ідеальна для вашої колекції.

Layton, Parfums De Marly
Layton від Parfums De Marly

Завдяки поєднанню свіжих прянощів і гострих квітів Layton від Parfums de Marly пробуджує сутність вишуканого чоловіка. Герань, жасмин і фіалка є серцем цієї суміші, підсиленої нотами ванілі, гваякового дерева, яблука, рожевого перцю й пачулів для створення сучасного одеколону, ідеального для вечірнього виходу.

Bad Boy, Carolina Herrera
Bad Boy, Carolina Herrera

Новий аромат Bad Boy від Carolina Herrera забезпечує правильний баланс між сміливістю та вишуканістю. Він поєднує ноти чорного і білого перцю із цитрусовим бергамотом. Це ідилічний аромат на щодень, хоча його можна підсилити й додати шари для прянішого вечірнього аромату. До того ж пляшка-блискавка має просто чудовий вигляд на верхній полиці.

2, Comme des Garçons

Випущений у 1999 році, аромат 2 від Commes des Garçons має тривалу силу. Цей свіжий квітковий аромат якнайкраще пасує для літа: верхні ноти містять легкий мандарин, альдегіди, ангеліку й чай. Середні ноти магнолії, мускатного горіха й кориці зігрівають аромат, не обтяжуючи його.

Gentleman, Givenchy
Парфумована вода Gentleman, Givenchy

Пляшка Givenchy's Gentleman віддає належне елегантним домашнім кодексам, що їх започаткував Юбер де Живанші. Крім того, що на його паковання приємно дивитися, землистий і деревний аромат також є простим для щоденного вжитку. Він містить ключові ноти груші, лаванди й пачулів та створює унікальну суміш свіжості з глибиною.

Black Tie, Celine

Натякаючи на досконалість Celine у чорних краватках і приталених силуетах, цей вечірній аромат створений для нічного відпочинку. Він охоплює ноти олії білого ірису, кедра, деревного моху й ванілі — вдаючись до правильного балансу між мускусом і солодкістю. Це як про витончений смокінг, що ніколи не вийде з моди.

Парфумована вода Black Tie, Celine
Homme Intense, Kenzo

Туалетна Вода Kenzo Homme Intense натхнена інтенсивністю бамбука та спокоєм морського бризу. Свіжість рожевого перцю в поєднанні з морським бризом контрастує з теплотою інжиру й акорду сандалового дерева, як солона шкіра, розігріта сонцем.

Туалетна Вода Kenzo Homme Intense, Kenzo

Текст: Christian Allaire
За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.