До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Повернення балеток: наймодніші туфлі без підборів весна-літо 2021

Ми й далі знайомимо вас з актуальними взуттєвими трендами сезону весна-літо 2021. Цього разу під модний приціл потрапили балетки — жіночні туфлі на пласкій підошві. Вони можуть бути виготовлені з м’якої шкіри, оксамиту, трикотажу або атласу, з ремінцями й стрічками біля щиколоток або без них, мати круглий, квадратний або гострий носок. Вагомий внесок у популяризацію балеток зробила Марія Грація К’юрі, яка колекцію Christian Dior весна-літо 2019 присвятила танцям і представила всілякі варіації балеток, подібних до пуантів балерин. Відтоді балетки щорічно з’являються в колекціях французького модного Дому і цей сезон не став винятком. Дизайнерка використала ніжну чорну й темно-синю сітку на простих, але елегантних балетках із зав’язками біля щиколоток.

Christian Dior

Попри зростання попиту на спортивне взуття, у сезоні весна-літо 2021 настала пора кросівкам посунутися й дати дорогу жіночнішому та легшому взуттю. Традиційні балетки легко впишуться в повсякденний гардероб, замінюючи кеди й кросівки вдень, а ввечері подружаться з елегантними сукнями на світських заходах. Carolina Herrera наочно продемонстрували у своїй колекції, як поєднувати шкіряні балетки з романтичною сукнею в горошковий принт, а Celine скомбінували спортивні штани, худі й вітрівку з м’якими балетками, прикрашеними вишуканими мінібантами.

Реклама
Celine
Carolina Herrera

Перші балетки з’явилися ще в XVIII столітті, проте вони стали популярні лише в 1950-х завдяки іконі стилю Одрі Гепберн. Відома актриса не уявляла свого життя без зручних і жіночних балеток, яких у неї було дуже багато. Одрі носила туфлі без підборів із чорною водолазкою й штанами, з елегантними вечірніми сукнями, зі спідницями А-силуету й блузами, з тренчами й пальтами і навіть з весільною цукерково-рожевою сукнею. Сьогодні улюблене взуття Одрі Гепберн знову актуальне, а отже час нагледіти собі відповідну пару на весну. Пропонуємо придивитися до мінімалістичних чорних пар з квадратним носком, натхнених балетними туфлями, у колекціях Sandy Liang і Sharon Wauchob, взяти на замітку червоні туфлі Simone Rocha, які відсилають до образу Дороті Гейл у легендарному фільмі "Чарівник Країни Оз". А для дівчат, що віддають перевагу загостреному носку, — пряма дорога цього сезону до Max Mara і Emilia Wickstead.

Simone Rocha
Max Mara
Emilia Wickstead
Sharon Wauchob
Sandy Liang

Vogue.ua зібрав 10 пар наймодніших балеток, які можна носити вже нині.

<b>балетки предметка</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.