До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Зоряний камбек: клоги — головний гіт цього сезону

Минулого літа, коли рівень апатії через ізоляцію зріс, стиль cottagecore став головним сезонним трендом. Все, від суконь із флористичним принтом до DIY-трикотажу, як, до прикладу, плетені гачком топи і браслети, відображало наше повернення до життя, коли світ зупинився. Нинішнього року, коли ми продовжуємо боротися з пандемією, домоткана естетика знову повернулася цього разу у вигляді дерев'яних сабо і клогів у стилі 1970-х років.

Area Couture, весна-літо 2021

Услід за колись нелюбимими Crocs — основного тренда 2020 року, який очолив комфорт і практичність у нестабільні часи, — клоги безумовно стануть улюбленим взуттям цього літа. У кутюрній колекції Area прикрасили свою пару розсипом блискучих каменів, а Hermès представили більш класичні варіанти, доповнені ремінцем з монограмою. Тим часом, A630 від Birkenstock з ребристою підошвою стали незамінним атрибутом соціальної мережі TikTok, а улюблений додаток покоління Z, Depop, тільки допоміг популяризації цього взуття. Vogue.ua зібрав чотири варіанти, як носити клоги цього літа: від сільського стилю до стильних вечірок.

Реклама
Вечірка
Molly Goddard, весна-літо 2021
Givenchy, pre-fall 2021
Marni, весна-літо 2021

Забудьте все, що, як ви думали, ви знали про підбори для вечірок. Концепція химерного взуття зійшла практично нанівець після цілого року, проведеного у капцях. Але завдяки глобальній вакцинації, ми знову можемо вільно фантазувати про невіртуальне суспільне життя. Вечеря на свіжому повітрі теплим літнім вечором чудово поєднується з клогами на високій платформі від Molly Goddard. Зіграти ва-банк допоможуть шипована модель від Givenchy, яка наполегливо нагадує про коктейлі і танці після вечері, або різні яскраві інтерпретації Marni.

Cottagecore
Acne Studios, осінь-зима 2021/2022
Fabrizio Viti

Cottagecore, ймовірно, починався як хештег TikTok, але, судячи з останнього посту Кендалл Дженнер в Instagram у квітковій сукні, він усе ще має успіх — і класичні клоги ручної роботи ідеально вписуються в цю естетику. Придивіться до "пухнастих" варіантів з осінньо-зимової колекції Acne Studios. Особливу увагу радимо звернути на клоги у фольклорному стилі від Bibi і версію Fabrizio Viti (оброблені вовною і прикрашені ромашками), яку до свого гардеробу вже додала Бланка Міро.

Спортивний стиль
Stella McCartney, весна-літо 2021
A630 Birkenstock

Ні для кого не секрет, що спортивні костюми були основою гардеробу останні 12 місяців. Але позаяк Белла Хадід і Гейлі Бібер доводять, що спортивні штани можна носити і з романтичними мінісумками, не варто занадто поспішно відмовлятися від способу, який вірою і правдою служив нам під час ізоляції. Підкреслити свою невимушену уніформу допоможуть контрастні клоги — як, до прикладу, на показі Stella McCartney або модель A630 від Birkenstock, яка спричинила ажіотаж. Можливо, ми не зовсім готові відмовитися від зручного спортивного костюма, але ми точно готові стильно обігравати його в 2021 році.

Клоги для віддаленої роботи
Sandy Liang, осінь-зима 2021/2022
Burberry, pre-fall 2021

Одягатися тільки до пояса під час ізоляції — це особливе мистецтво. Великі сережки, шовкова блуза і піджак — те, що завжди радує колег під час Zoom-конференції, але стиль biz-leisure тепер на піку своєї популярності. Придивіться до колекції Simon Miller, де поряд з легінсами зі штрипками креативна директорка лейблу Челсі Генсфорд презентувала модні трикотажні вироби з химерними клогами, а також до варінту від Burberry, який бренд пропонує стилізувати з класичним жакетом.

Текст: Eni Subair

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.