До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

10 модних прийомів Одрі Гепберн, які перевірено часом

Від балеток і маленької чорної сукні до джинсів відтінку індиго і великих окулярів — розповідаємо про ключові стайлінг-прийоми актриси, які пройшли випробування часом і стали класикою вже сучасної моди.

Одрі Гепберн

Балетки

Балетки — взуття, яка міцно асоціюється з образом Одрі Гепберн. Це й не дивно, актриса має чималий танцювальний досвід, адже із самого дитинства вона мріяла стати балериною. У колекції Гепберн було безліч балеток. У 2017 році під час аукціону Christie's, на якому продавали її особисті речі, була представлена й​ колекція балеток найрізноманітніших відтінків, які вона носила і з укороченими штанами, і вільними блейзерами, і спідницею сонце-кльош.

Реклама

Стрічка для волосся

Різноманітні обручі й прикраси для волосся тепер переживають ренесанс завдяки останнім колекціям Prada, Fendi й Simone Rocha. Любила їх і Одрі Гепберн, яка прикрашала голову і простими стрічками, і розкішними діадемами.

Сережки-шандельєри

Сережки-кільця, лаконічні перлини й діамантові сережки-краплі — Одрі Гепберн завжди знала силу правильно підібраної пари сережок. Особливо тепло вона ставилася до багатоярусних сережок-шандельєрів, які мали ефектний вигляд на тлі її витонченої фігури й суконь з відкритими плечима.

Чоловіча біла сорочка

Попри те, що Одрі Гепберн — це зразок жіночності та елегантності, але й вона любила речі на чоловічий манір. Абсолютно сучасний вигляд має її образ у вільній білій сорочці чоловічого крою, що додає їй тендітності. Бракує лише великого кольє як прикраси.

Підкреслена талія

Образ Одрі Гепберн у романтичній історії "Римські канікули" 1953 року став іконічним, поєднуючи одночасно розслаблену невимушеність й підкреслену елегантність. На допомогу їй зокрема прийшов легкий прийом — підкреслена талія, яка формує силует і робить його ще жіночнішим.

Біла мереживна сукня

У 1954 році Одрі Гепберн здобула премію "Оскар", а її образ став культовим — від простої укладки й розмашистих брів до мереживної білої сукні. Саме з руки Гепберн мереживо на тривалі роки стало одним з улюблених матеріалів голлівудських актрис.

Штани з картатим принтом

Ще одна річ, яку актриса зробила позачасовою, — це вкорочені штани з картатої тканини гінгем. Поєднувала вона її з речами максимально простими й лаконічними — улюбленими однотонними балетками й світлою блузою без зайвого декору. Цей образ Гепберн вибирала не один раз і в найрізноманітніших ситуаціях.

Чорна водолазка

Ще один знайомий усім образ — актриса в чорних штанах-дудочках і гольфі у фільмі "Кумедне личко" — особливо актуальний вигляд має сьогодні, коли ми всі опинилися на карантині. Такий комплект прекрасно підходить для роботи вдома, коли хочеться акуратності й комфорту водночас.

Рожева весільна сукня

Любов Гепберн до мінімалістичних образів виявилася й у виборі весільної сукні. У 1969 році вона вийшла заміж за італійського психіатра Андреа Дотті в ніжно-рожевій мінісукні з високим горлом. Аксесуари до нього вона теж вибрала небанальні — замість фати її голову прикрашала косинка, а туфлі на невисоких підборах більше були подібні до шкільних, ніж омріяних для такої трепетної події.

Маленька чорна сукня

Попри те, що "Сніданок у Tiffany's" став визначальним фільмом у кар’єрі Одрі Гепберн, вона була не головною претенденткою на цю роль. Насправді Трумен Капоте ідеальною героїнею бачив Мерилін Монро, але ситуація склалася інакше, а світ полюбив Голлі Голайтлі саме у виконанні міс Гепберн. Асоціюється ця роль з однією конкретною річчю — маленькою чорною сукнею, яку створив Юбер де Живанші. Тепер — це сукня-легенда й невичерпне джерело натхнення як для досвідчених дизайнерів, так і юних модниць.

Текст: Rosalind Jana

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.