До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Ультракороткі шорти — найгарячіший тренд 2023 року

Якщо подивитись на колекції весна-літо 2023, то з упевненістю можна сказати, що найгарячішим трендом цього сезону стали ультракороткі шорти. На хвилі естетики bodycon, тобто усвідомлення свого тіла, шорти стали коротшими, ніж раніше. Ця тенденція прослідковується скрізь — від подіумів на Тижнях моди і знаменитостей, які носять шорти на голе тіло або з прозорими панчохами на заходах, до вуличної моди. Згадаймо Кендалл Дженнер, яка повторила подіумний образ Bottega Veneta, одягнувши чорні колготки і шорти-труси з синім джемпером. Або загляньмо до інстаграм-акаунту Кʼяри Ферраньї, де вона демонструє чорно-біле вбрання.

Шорти, прикметні своєю дуже короткою довжиною, чим скоріше нагадують труси, — це не щось нове, а римейк архівного одягу. Створені Еміліо Пуччі в 1956 році, підтримані Сен-Лораном наприкінці 1960-х, вони прославилися завдяки двом англійкам, моделі Твіггі і акторці Джейн Біркін. Мінімальна довжина шортів, на кілька сантиметрів нижче за промежину, повністю оголювала ноги, доводячи підривний дизайн міні Мері Куант до крайності.

Реклама

У 1973 році Олів'єро Тоскані зробив один зі своїх найвідоміших знімків: модель Донна Джордан позує в ультракоротких шортах для кампанії Jesus Jeans. У період з кінця 1970-х до початку 1980-х років, з появою музики диско, мінішорти повернулися в яскравих кольорах і блискучих текстурах, які носили з мікротопами та платформами. А нещодавно, на початку 2000-х, вони увійшли в моду завдяки таким поп-зіркам, як Брітні Спірс і Бейонсе.

Valentino
Valentino

Chloe
Chloe

Etro
Etro

Ультракороткі шорти — головні герої сезону весна-літо 2023, які представлені в тисячах варіантів. Усипані бісером і кристалами у Chanel, в’язані у Courregés, прикрашені лелітками у Dolce & Gabbana, мінімалістичні у Chloé — це лише деякі з них. Valentino пропонують шорти із завищеною талією в поєднанні з прозорою блузою, а Etro комбінують екзотичні принти на шортах, кардиганах і навіть аксесуарах.

Miu Miu
Miu Miu

Chanel
Chanel

Rotate
Rotate

Носити спекотні шорти простіше, ніж може здаватися: завдяки візуальному ефекту подовження ніг вони поєднуються практично з усім, від верху-бюстьє до легких светрів і елегантних блуз. Щоб створити гру контрастних об’ємів, їх носять із великим блейзером чи довгим пальтом або під прозорі сукні чи спідниці, які дозволяють побачити їх, як на подіумі Miu Miu. Vogue.ua зібрав наймодніші короткі шорти цього сезону.

<b>Area</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.