До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Мотоциклетний стиль — одяг для найзухваліших повертається

Байкерська куртка тріумфально повертається в моду, а разом з нею — одна з найзухваліших тенденцій у моді — мотоциклетний стиль.

Diesel весна-лето 2022Diesel весна-літо 2022
Alexander McQueen весна-лето 2022Alexander McQueen весна-літо 2022

Шкіряна куртка — наріжний камінь мотоциклетного стилю. Саме цей грубий, міцний, але водночас вишуканий предмет одягу дизайнери всіляко інтерпретували у весняно-літньому сезоні. Сара Бертон у своїй колекції для Alexander McQueen представила структуровані шкіряні куртки з ефектними вилогами, кишенями й комірами. Для створення оригінальнішого силуету Бертон поєднала вкорочену шкіряну куртку зі спідницею з тюлю й масивними черевиками. Подібні за настроєм рішення використав і Демна в Balenciaga. Грузинський дизайнер поєднав обтислі сітчасті топи з величезними шкіряними куртками зі спущеними плечима й мішкуватими рукавами.

Реклама
Balenciaga весна-лето 2022Balenciaga весна-літо 2022
Prada весна-лето 2022Prada весна-літо 2022

У колекції Seduction, Stripped Down Міучча Прада й Раф Сімонс переосмислили сучасне сприйняття сексуальності. У Prada моделі одночасно вийшли на подіум у Шанхаї й Мілані в ідеально скроєних байкерських куртках із зістареної шкіри. Атласні мініспідниці зі шлейфом ідеально доповнювали потерту коричнювату шкіру.

Miu Miu весна-лето 2022Miu Miu весна-літо 2022

Міучча представила байкерські куртки і в колекції Miu Miu. Серед бежевих ультрамініспідниць і вкорочених джемперів сірого кольору з’явилася приталена шкіряна куртка з ефектом потертості й плісована мідіспідниця з такого ж матеріалу. Мабуть, тільки найсміливіші прихильниці Miu Miu осідлають мотоцикл у такому ансамблі.

Simone Rocha весна-лето 2022Simone Rocha весна-літо 2022
Richard Quinn весна-лето 2022Richard Quinn весна-літо 2022

Simone Rocha надав традиційному байкерському образу свіжого й сучасного вигляду: пишні рукави, ефектні вилоги й подовжений силует. У Richard Quinn укорочена шкіряна куртка походила на ті, що Кейт Мосс любила в 1990-х. Прикрашена заклепками й шипами, вона поєднувалася з відповідними штанами на змійці й капелюшком. В Acne Studios з’явилася біла байкерська куртка із зістареної шкіри з широкими плечима.

Acne Studios весна-лето 2022Acne Studios весна-літо 2022
Rick Owens весна-лето 2022Rick Owens весна-літо 2022

Певна річ, король шкіри Рік Овенс переосмислив мотоциклетну куртку й у своїй колекції весна-літо 2022 — він показав незвичайну білу модель з плечима гострокінцевої форми. Шкіряні куртки були візитною карткою Rick Owens з кінця 1990-х. У 2015-му дизайнер сказав New York Times: "Шкіряна байкерська куртка — своєрідний ДНК бренду й вихідна точка будь-якої моєї колекції. Я пишаюся і щасливий, що все, що я роблю, як і раніше пов’язано з цією курткою".

Dolce & Gabbana весна-лето 2022Dolce & Gabbana весна-літо 2022
Supriya Lele весна-лето 2022Supriya Lele весна-літо 2022

Тим часом лондонський бренд Supriya Lele повністю зруйнував традиційний силует своїм мандариновим відтінком: куртка бренду вирізняється застібкою на гачок на грудях, ремінцями, що оперізують живіт, коміром на кнопці й відкритим плечем. У Supriya Lele доповнили ефектний жакет відповідними штанами і яскраво-зеленим бюстгальтером з рюшами.

Ports 1961 весна-лето 2022Ports 1961 весна-літо 2022
Blumarine весна-лето 2022Blumarine весна-літо 2022

Варто зазначити, що байкерська куртка в сезоні весна-літо 2022 не поєднується з вузькими джинсами — їм на заміну прийшли мішкуваті моделі та шкіряні штани. Якщо ви хочете створити зухвалий вечірній образ, одягніть мотоциклетну куртку з вашою улюбленою мініспідницею або сукнею. Найсміливіші можуть спробувати повторити образ Джулії Фокс. Актриса з’явилася в Парижі в повністю шкіряному вбранні. Її образ — наочний приклад того, як надати мотоциклетному стилю жіночного й сексуального вигляду.

Джулия Фокс и Канье УэстДжулія Фокс і Каньє Вест
Джулия Фокс Джулія Фокс

За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.