До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Toile de Jouy – найкрасивіший принт цього літа

Принт Toile de Jouy відомий індустрії вже давно, сором’язливо відведений на роль прикраси предметів побуту, штор, скатертин і навіть стін у бабусиній хаті. Цього літа він повертається, щоб зайняти належне місце в наших гардеробах.

Реклама

Походження цього візерунку датується 18 століттям, і він дійсно був улюбленим принтом Марії Антуанетти. Можливо тому, що в той час при дворі була прихильність до буколічного духу, і пасторальні сцени, які відтворювали ідилічне життя серед тварин, пікніків і ферм на цій бавовняній тканині, ідеально це відображали. Таким чином, завдяки інтересу королеви до дизайну інтер’єру, оздоблення у Версальському палаці було наповнено цими мотивами, і Toile de Jouy став тим, чим був ситець для Англії або печворк для Сполучених Штатів – емблемою нації.

Stella McCartney
Stella McCartney

Пізніше, у середині 20-го століття, інший відомий француз вибрав цей принт, щоб повністю прикрасити свій бутик. Це був Крістіан Діор, і цей магазин був його першим бутиком, Colifichets, на авеню Монтень, 30 у Парижі. Відтоді чимало дизайнерів надихалися цим візерунком, зокрема Джанфранко Ферре на показі Haute Couture весна-літо 1991 року, Джон Гальяно у колекції весна-літо 1998 або такі бренди, як Acne Studios, Tibi та Chloé у своїх колекціях 2019 року.

Moschino
Moschino

Нещодавно Moschino — у показі, явно натхненному Марією Антуанеттою — повернули на подіум ідилічні мотиви цього принта у своїй колекції осінь-зима 2021, Lil Nas X того ж року відвідав BET Awards у total look Toile de Jouy на білому фоні, a Stella McCartney представили цю прекрасну тканину у лінійці весна-літо 2022.

Lil Nas X
Lil Nas X

Тож чому цей візерунок може стати найзатребуванішим цього літа? Окрім подіумних колекцій, він також монополізував стрічку Instagram. Можливо, це через зростання попиту на естетику old money, або просто тому, що це один із найкрасивіших візерунків усіх часів. Як би там не було, все вказує на те, що цього літа ми будемо загравати зі стилем Марії Антуанетти.

Текст: Laura Solla

За матеріалами vogue.es.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.