До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Скули як у Кейт: прості секрети контурування

Попрощайтеся з трудомісткими техніками контурування та спробуйте натомість ці свіжі тренди для надання обличчю витончених обрисів без зайвих зусиль.

https://www.instagram.com/p/CRRcDy_tCiW/?utm_source=ig_embed&ig_rid=2a57c5ae-0a03-44db-a165-2382d6b27579


Прихильники макіяжу зазвичай діляться на дві категорії. Ті, хто вимальовує своє обличчя так, наче це барвисте полотно, яскраве та сміливе, — такі собі мейкап-творці, які не бояться розширювати межі. І натуралісти, що малюють на обличчі ледь помітними природними тонами. Хоча обидва використовують абсолютно різні техніки, їх об’єднує аналіз та оцінка архітектури обличчя.

Реклама

Контурування — використання темніших відтінків для зміни візуальних пропорцій обличчя — стало мейнстримом у 2015 році завдяки Кім Кардашян, що опублікувала вірусне фото, на якому вона з контуром і без нього. Відтоді техніка, що раніше була відома лише професійним візажистам, стала дуже популярною серед неспеціалістів, які масово купували бронзери й засоби для контурування холодних тонів, щоб відтворити образ. Відкриття скарбниці, яка донедавна була арсеналом професіоналів, призвела до того, що андеграундні техніки, як-от бейкінг та стробінг, також стали мейнстримом.

Віднайдення цієї світлотіні дало людям нову лінзу, за допомогою якої можна побачити макіяж не просто як інструмент приховування вад, а як спосіб реконструювати обличчя. До того ж в обговоренні контурування як, безперечно, яскравого тренду треба згадати величезний вплив міжнародної дрег-сцени, представники якої використовували професійний сценічний макіяж для реконструювання всієї архітектури свого обличчя за допомогою рясного контурування й підсвічування. Сьогодні елементи дрег-культури ввійшли в нашу щоденну рутину, оскільки ми теж повірили в обіцянки трансформації.

Тепер, після кількох років ізоляції, що серед іншого подарувала світові Zoom-face, макіяж пережив найбільшу трансформацію. Оскільки більшість вибирає природний вигляд, контурування дуже спростилося. Те, що народилося як результат невгамовного бажання змінити обличчя, тепер перетворилося на гру з природною архітектурою обличчя. Макіяж, особливо контурний, став ледве помітним. Щоб максимально вивільнити наш час, ми тепер більше, ніж будь-коли, вибираємо "одноточковий контур" і вилиці одним рухом.

Коли контур увійшов у мейнстрим, найкращим посібником з контурування стала техніка "трійки", алгоритм якої передбачає малювання великої трійки на кожній стороні обличчя, щоб за всіма правилами затемнити всі потрібні зони обличчя. Та тренди не стоять на місці, ми дедалі більше відходимо від обтяжливої рутини макіяжу, отже контурування стало простим, як ніколи, особливо завдяки останнім тенденціям, що захопили TikTok. Ми зібрали найкращі контурні прийоми TikTok для отримання виточеного вигляду.

Кейт Мосс

Техніка контуру Кейт Мосс, яка здобула чималу популярність у TikTok, дає змогу відтворити образ Мосс кількома легкими рухами. Знаменитий візажист Алі Мартін радить почати з нанесення пудри-бронзатора на виличні западини, а потім розмістити стратегічну точку засобу там, де продовжуються лінії вашої усмішки. Потім кінчиком пальця розтушуйте бронзатор рухом догори, миттєво створюючи ілюзію вилиць Мосс.

tiktok.com/alimartinhairandface
Фото: instagram.com/ameliagray
Одноточковий контур

Процедура одноточкового контуру заощаджує час і передбачає, що люди наносять окрему точку контуру на власні вилиці й розтушовують за одну хвилину. У відео TikTok, яке стало вірусним, візажистка Меган Лаваллі вказує на найкраще місце нанесення, щоб дістати тонкі та різкі вилиці. Краплю контуру треба розмістити на щоці там, те розміщується верхня частина ваших зубів. Лаваллі показує, як наносити засіб та м’яко розтушувати його догори, щоб отримати безшовний та швидкий контур.

tiktok.com/meganlavallie
Фото: instagram.com/kimkardashian
Високий контур

Техніка високого контуру полягає в тому, щоб зробити лінію контуру над вилицею, де традиційно розміщують рум’яна, або трохи нижче від місця, де зазвичай наносять відблиск, і розтушувати його вгору. Завдяки високому розміщенню ваше обличчя візуально миттєво підтягується – дивовижний ефект.

tiktok.com/serenalakkiss

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.