До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Наймодніші лляні сукні весна-літо 2021

Традиційно в літніх колекціях брендів першочергова позиція належить льону. Дизайнери з року в рік освідчуються в коханні цьому здатному дихати, легкому й екологічному матеріалу та представляють у своїх колекціях сукні, топи, жакети, шорти, штани й спідниці. Цей сезон весна-літо 2021 не став винятком з правил. Бренди все так само надають левову частку уваги льону. Ми вже розповідали про найактуальніші лляні жакети, а сьогодні хочемо звернути пильну вагу на модні сукні, адже що може бути ліпшим у спекотну погоду, ніж легкий і повітропроникний матеріал.

Jacquemus

Льон — унікальний матеріал, що не нагрівається в спекотну погоду, має високу зносостійкість, не вицвітає і дарує комфорт під час носіння. Тож, купуючи лляну сукню, будьте певні, вона слугуватиме вам вірою і правдою тривалі роки. З кожним сезоном стає дедалі більше брендів, які працюють з цим натуральним матеріалом. Одним з головних адептів стійкої моди є Габріела Герст. Дизайнерка використовує у своїх колекціях тільки екоматеріали, де одну з головних позицій посідає льон. Цього сезону вона показала романтичну білу сукню довжини максі. Іншим прихильником льону справедливо можна назвати Симона Порта Жакмюса. Дизайнер регулярно використовує цей літній матеріал у своїх колекціях і створює з нього складні архітектурні сукні.

Реклама
Fendi
Gabriela Hearst

Дизайнери продемонстрували, що сукні з льону необов’язково мають бути простими, вони можуть являти собою справжній витвір мистецтва. Fendi, зокрема, показали у своїй колекції вишукану сукню з надрукованим зображенням віконних рам пісочної колірної гами, J'amemme прикрасили сукні спокусливими вирізами на талії, а Jonathan Simkhai запропонували білосніжний варіант із численним драпуванням, що згодиться як весільне вбрання.

J'amemme

Jonathan Simkhai

Найчастіше лляні вироби в колекціях брендів мають природну колірну гаму, як-от відтінки піску, землі й трави. Однак цього літа немає ніяких обмежень. Бренди дедалі частіше експериментують і знаходять екологічні способи оброблення тканин, за допомогою яких з’являються на світ яскраві відтінки: помаранчевий, зелений, рожевий, синій і жовтий. Наприклад, Christian Dior пропонують цього літа вдягати сукні в стилі кочівників, прикрашені смугастим візерунком у всіх кольорах веселки, Sleeper показали свою фірмову лляну сукню Belle в лаймовому відтінку, Atelier Handmade додали до своєї палітри червоний, а Rejina Pyo зробили ставку на романтичний образ з відкритими плечима й невагомими рукавами відтінку лазурової води.

Atelier Handmade
Christian Dior
Sleeper
Rejina Pyo

Vogue.ua зібрав 10 літніх суконь з льону, які варто придбати цього сезону.

<b>лен платья</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.