До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Напівпрозора блуза — спокуслива покупка цього сезону

У сезоні весна-літо 2021 напівпрозорим фактурам належить провідна позиція в колекціях брендів. Дизайнери натхненно експериментують з ніжною органзою, невагомим тюлем, делікатним шовком або струмливим шифоном, пропонуючи увазі не тільки легкі напівпрозорі сукні для особливих випадків, а й спокусливі блузи, які набагато легше вписати до весняного гардероба. На перший погляд здається, що напівпрозорі блузи абсолютно непрактична річ у гардеробі, однак поспішаємо розвіяти цей міф і показуємо кілька способів, як носити делікатну блузу не тільки на вечірки, а й щодня.

Valentino
На щодень

Важко уявити, але напівпрозорі блузи й сорочки можуть стати вашою улюбленою річчю в повсякденному гардеробі. У цьому питанні все залежить від ступеня прозорості й стилізації образу. Напівпрозора блуза з ультратонкого льону в колекції Fendi складе гідну пару широким штанам, а молочна блуза Ports 1961 з накладними кишенями, які вдало регулюють ступінь прозорості, буде вдалим доповненням у монохромному ансамблі. Якщо ж ви любите багатошаровість, як, наприклад, Тітосе Абе, креативний директор Sacai, вдягайте напівпрозору сорочку поверх топів і суконь.

Реклама
Fendi

Sacai
Ports 1961
Провокація

Для сміливих дівчат дизайнери підготували цього сезону провокаційні варіанти блуз. Французький бренд Nensi Dojaka представив колекцію весна-літо 2021, повністю створену з напівпрозорих тканин. Серед знакових елементів: топи на тонких бретельках, блузи з ніжного шифону, напівпрозорі штани та звабливі сукні. Saint Laurent також освідчилися в любові делікатним фактурам, демонструючи сміливі шовкові блузи, а Mugler пішли трохи далі й зробили ставку на "голе" боді з єдиною чорною смужкою, що прикриває груди.

Saint Laurent
Nensi Dojaka
Mugler
Романтичні

Попри сексуальний підтекст, напівпрозорі блузи можуть бути також елегантними й романтичними. Досить лише поглянути на весняний образ із колекції Zimmermann і відразу захочеться вирушити на побачення у квітучий парк. Біла блуза з найтоншого льону з невагомими рукавами й квітчастою аплікацією в дуеті з мініспідницею і солом’яним капелюхом дуже потрібна цього сезону для поліпшення настрою. Напівпрозору блузку зі шлярками чи мереживом можна поєднувати також з денімом і балетками, як це роблять Valentino і Christian Dior.

Zimmermann
Valentino
Christian Dior
Ошатні

Напівпрозорі ошатні блузи можуть легко конкурувати з вечірніми сукнями — про це гучно заявляють дизайнери у своїх колекціях весна-літо 2021. Віржині Віар освідчилася в любові укороченій шовковій блузі, розшитій за діагоналлю білим і чорним пір’ям. Щоб не переобтяжити образ, дизайнерка пропонує комбінувати блузу із широкими лаконічними штанами. Свій варіант блузи на вихід показала й українська дизайнерка Надя Дзяк, представивши знакову модель з ніжного фатину в нюдовій колірній гамі. Не менш розкішний варіант можна побачити в колекції ліванського дизайнера Елі Сааба — блузу з ультраширокими рукавами, розшитими делікатною квітчастою вишивкою.

Chanel
Nadya Dzyak

Elie Saab

Vogue.ua зібрав 10 актуальних напівпрозорих блуз.

<b>полупрозрачная блузка</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.