До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Від Кейт до Каї: сукні-комбінації знову повертаються

Колись жінки не показували на публіці свого спіднього. У XXI столітті бра й кроп-топи, які тепер носять як самостійну одиницю, стали справжніми фаворитами, і це не збій у гардеробі — нині жінки більш ніж готові виставляти на огляд свою спідню білизну й багато іншого.

Наомі Кемпбелл, 1994 рік

Рух "спідня білизна як верхній одяг", який у 90-х обстоювали такі суперзірки, як Кейт Мосс, Крісті Тарлінгтон і Наомі Кемпбелл, знайшов уособлення в одному предметі гардероба — сукні-комбінації. Особливо популярними були обтислі фасони авторства Джона Гальяно і Кельвіна Кляйна, часто із шовку, атласу й шифону.

Реклама
Гвінет Пелтроу та Бред Пітт, 1996 рік

Топмоделі були не єдиними прихильницями таких суконь — їх любили й зірки кіноекрану. Вайнона Райдер захоплювалася пурпуровою оксамитовою сукнею в 1993 році, Софія Коппола регулярно вибирала комбінації для червоної килимової доріжки, а Гвінет Пелтроу з’явилася на церемонію вручення "Оскара" в 1996-му в мерехтливій білій сукні з тонкими бретельками. Наступного року Сара Джессіка Паркер на церемонію вручення премії VH1 Awards одягла блідого кольору мінікомбінацію — таку ж "голу сукню", яку її екранний персонаж Керрі Бредшоу носила на своєму першому побаченні з

Принцеса Діана, 1996 рік

Керолін Бессетт-Кеннеді була ще однією відомою прихильницею суконь цієї моделі. Вона попросила Нарцисо Родрігеса, з яким працювала в Calvin Klein, створити для неї шовкову весільну сукню-комбінацію, яка принесла дизайнерові миттєвий успіх — і до цього дня залишається еталоном для майбутніх наречених, які шукають сукню в стилі мінімалізму.

Сара Джессіка Паркер, 1997 рік

Кейт Мосс часто носила сукні без бюстгальтера: знаменитий знімок супермоделі в сріблястій прозорій комбінації в 1993 році на вечірці Elite Model Agency постійно публікується в Instagram і Pinterest і сьогодні.

Кейт Мосс і Наомі Кемпбелл, 1993 рік

Серед інших виходів Кейт — мінісукня з м’ятними шлярками, яку вона вибрала на показ колекції своєї подруги Стелли Маккартні для випускників Central Saint Martins, біла сукня від John Galliano, яку вона вдягла на церемонію вручення нагороди CFDA Awards у 1995 році, подарунок від дизайнера до свого 21-го дня народження, і жовта комбінація Calvin Klein, у якій вона була на своєму першому Met Gala в тому ж році.

Кейт Мосс, 1995 рік

Гальяно, звісно, стоїть за безліччю відомих виходів. Темно-синю комбінацію, яку він створив під час своєї роботи в Dior, одягнула принцеса Діана в 1996 році (її "мстива сукня", як її незабаром прозвали журналісти) зі знаменитим перловим кольє, весільним подарунком від королеви-матері.

Кая Гербер

Десятиліття по тому неважко знайти сучасних прихильниць суконь-комбінацій. Ріанна з’явилася у своєму Instagram в гарячому міні від A Sai Ta у 2019 році, яке пізніше було запущено у виробництво в червні 2020 року для збору коштів на проєкти Black Lives Matter, Solace Women's Aid і The Voice of

Зовсім недавно Кая Гербер пішла стопами своєї матері-супермоделі Сінді Кроуфорд, яка, як і Кейт Мосс, любила комбінації в 1990-х, і вибрала мерехтливу сукню кольору шампань. Ностальгії образу додали босоніжки з ремінцями, діамантове кольє й сережки від Tiffany & Co.

Текст: Alice Cary

За матеріалами vogue.co.uk.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.