До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чи модно ще носити чорні колготки?

Актуальність чорних колготок — це майже така ж гаряча тема для обговорень, як і питання, чи варто жінкам перестати носити бюстгальтер. Редакторки британського Vogue Кері Макдермотт (давня прихильниця Falke) і Еліс Кері (прихильниця голих ніг) навели докази, чому варто або не варто носити чорні колготки.

Кейт Мосс в съемке British Vogue, январь 2021Кейт Мосс у зйомці British Vogue, січень 2021
Колготки — невід'ємна частина зимового гардеробу

"Хочу почати з того, що в мене дуже бліда шкіра. І, на жаль, ще блідіша, ніж у Лілі Коллінз, Джесіки Честейн або Белли Свон. Цієї пори року, особливо в часи пандемії, коли немає можливості вирушити до моря і ніжитися під сонцем, моя шкіра вже має не порцеляновий, а радше синій відтінок.

Реклама

Після багатьох років, коли я користувалася спрей-засмагою — вирішивши видати себе за мулатку, а не типову бліду ірландку — наразі я змирилася з тим, що в мене оливкова шкіра і мені доведеться з нею жити. І хоча я вже звикла до того факту, що не можу поїхати в Сен-Тропе, я не можу відмовитися від коротких спідниць і суконь. Отже: чорні колготки.

Рекламная кампания Saint Laurent, лето 2019Рекламна кампанія Saint Laurent, літо 2019

Пара Falke Cotton Touch (комфортна, довговічна і без блиску, який викликає неприємне тремтіння) пережила зі мною багато вечірок. У схожих чорних колготках в поєднанні із золотою мінісукнею з паєтками Burberry ще торік з'являлася на Met Gala Сієна Міллер, а Вайнона Райдер постійно надягала колготки на червону доріжку ще в дев'яностих. У наші дні чорні колготи носять Дакота Джонсон і Шира Хаас, які віддають перевагу ультрамодним парам з логотипами Gucci або Chanel.

Ненависники скажуть, що чорні колготки незручні, негарні або взагалі пережиток минулого. Але насправді вони дозволяють таким, як я, носити що завгодно — від кокетливої ​​сукні та мініспідниці до коротких шортів — не проводячи час у ванній з автозасмагою. Усіх, хто наполягає на тому, що чорні колготки мають поганий вигляд, я закликаю дивитися на Кейт Мосс (яка вже багато років поєднує чорні колготки з коктейльними сукнями) — вона точно знає, як стильно носити таку пару", — Кері Макдермотт.

Голі ноги — віра на все життя

"Після закінчення школи я очистила свої ящики від будь-яких панчішно-шкарпеткових виробів. До цього дня я не маю жодної пари колготок: ні чорних, ні бежевих, жодних. Якщо взимку я надягаю спідницю чи сукню, я просто надягаю довге пальто. Мені й на думку не спало б надягти колготки.

Эмма Коррин в кампейне Miu Miu осень-зима 2021/2022Емма Коррін в кампейні Miu Miu осінь-зима 2021/2022

Чому вони мені не подобаються? По-перше, вони спричиняють дискомфорт. Навіть сам факт того, що їх треба надягти, означав би, що мені потрібно витратити дорогоцінні хвилини в моєму ранковому розпорядку. Потім їх треба знімати. Я ношу багато перснів і довгі нігті, що значно ускладнює процес: я найімовірніше порву пару і мені доведеться її викидати. Фактично, як і витрачені на колготки гроші. Якщо відкинути непрактичність, спогади про те, що мені доводилося підтягувати колготки упродовж дня, переслідують мене досі.

Я визнаю, що тренд на логоманію і популяризація колготок Gucci змусив мене відкинути мої упередження і замислитися, чи варто дати колготам ще один шанс. Але поки що я залишаюся прихильницею голих, зволожених, гладеньких ніг… навіть посеред суворої зими", — Еліс Кері.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.