До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Made in Ukraine: наймодніші вишиванки цього сезону

Кожен третій четвер травня в Україні святкують День вишиванки — цього року він припав на 18 травня. Відзначати це свято почали лише з 2006 року, але за цей час воно стало одним з найулюбленіших серед українців. Вже кілька років існує флешмоб одягати вишиванку у цей день і приходити в ній на роботу, зустріч або навчання. Вишиванка — важлива частина генетичного коду кожного українця і один з головних елементів нашої культурної спадщини. Це саме та річ, яку хочеться зберегти надовго та передавати поколіннями. Цього року пропонуємо заглянути до колекцій українських дизайнерів та вибрати собі найкращу вишиту сорочку, щоб створити з нею стильний образ до Дня вишиванки і не тільки.

Varenyky Fashion
Varenyky Fashion

Реклама

Сьогодні вишиванка — не тільки національний одяг українців, але й улюблений елемент стилю багатьох знаменитостей і streetstyle-зірок. Вишиванки є в гардеробі Анни Делло Руссо, Демі Мур, Діти фон Тіз, Лани Дель Рей, К’яриФерраньї і Бланки Міро. Український бренд Foberini робить усі вишиванки вручну та оздоблює їх традиційними техніками ручної роботи — "пухликами", "збиранками", китицями та декоративними швами. Нам особливо подобається вишита сорочка бренду з білим квітковим орнаментом на білому полотні, яка є в першої леді України Олени Зеленської. Etnodim — ще один бренд, який робить сучасні вишиті сорочки, натхнені українськими традиціями. В колекції бренду можна знайти десятки стильних вишиванок, які можна носити не тільки на свято, а й щодня, міксуючи з міським стилем. Наприклад, блузу з рослинним орнаментом Obriy ви можете носити із синіми джинсами чи спідницею з деніму, а вишиванку Bayka, присвячену Сковороді, зі шкіряними штанами.

Etnodim
Etnodim

Gunia Project
Gunia Project

Gaptuvalnya
Gaptuvalnya

Знайти стильну вишиванку можна також у новій колекції українського бренду Gaptuvalnya, яка натхнена традиційним вбранням регіону Опілля. Особливістю колекції стала вшита керсетка: зазвичай цю деталь строю вдягають поверх одягу, тоді як в інтерпретації Gaptuvalnya вона інтегрована в сукні та сорочки, створюючи повноцінний лук. Кольорова гама навіяна традиційним для української вишивки поєднанням світлого полотна і яскравих різнобарвних акцентів. На початку року GuniaProject представили нову колекцію, куди вперше ввійшли вишиті сорочки. Там ви зможете знайти чорно-білу вишиванку "Франка", крій якої підхоплює традицію Борщівської сорочки чи вишиванку "Аничка" з помпонами та чорною вишивкою, яка натхнена гуцульськими сорочками з вишитими кокетками ХХ століття.

Foberini
Foberini

Khrystyna Rachytska
Khrystyna Rachytska

Зустріти День вишиванки пропонуємо у сорочці українського бренду KhrystynaRachytska. Cвяткова блуза, оздоблена вишивкою ручної роботи, оксамитовими стрічками та сутажем, стане ідеальною парою елегантній спідниці чи широким штанам. По центру і на манжетах сорочка прикрашена вишивкою зі старовинної борщівської сорочки, яка несе велику цінність, а синьо-жовті хрестики є символом нашої нації.

Vita Kin
Vita Kin

Must Have
Must Have

Також до Дня вишиванки український бренд одягу MustHave створив відеопроєкт "Вишиті сенси" з впливовими українками сьогодення. Шість героїнь розповіли MustHave власні історії вишитих сорочок, цінності та значення етнічного вбрання. Відповідно, до колекції увійшло шість вишиванок з кольоровим оздобленням. Більше стильних вишиванок дивіться в нашій добірці. Також до свята бренд O.Taje оновив капсулу "Thisisourhome", додавши до неї джемпер-поло Rada з ніжно-блакитною вишивкою, який є затишною альтернативою класичним вишиванкам.

O.Taje
O.Taje

March11
March11

EmbroideredGem
EmbroideredGem

One by One
One by One

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.